Κακώς ξεχνάμε....

Μετά τον χτεσινό αξιολύπητο λόγο του τρόμου από τον τραπεζίτη πρωθυπουργό που και πάλι μας έλεγε "αν χρεοκοπήσουμε δεν θα έχει το κράτος να πληρώσει μισθούς και συντάξεις", θυμήθηκα κάποια πραγματάκια που καλό θα ήταν κανείς να μην ξεχνάει...
Ο τωρινός πρωθυπουργός ήταν πρόεδρος της τράπεζας της Ελλάδος όταν έγινε η φούσκα του χρηματιστηρίου και κατά την διάρκεια του μαγειρέματος των στατιστικών στοιχείων για να μπούμε στο ευρώ. Αλλά προφανώς δεν ήξερε τίποτα... Έτσι?
Δεν ήταν να πάρουμε μια δόση δανείου από το Σεπτέμβριο την οποία ακόμα δεν έχουμε πάρει? Την μετέθεσαν για το Νοέμβριο αλλά και πάλι δεν την πήραμε. Μετά βγήκε ο Παπακωνσταντίνου και μας είπε ότι αν δεν πάρουμε την περιβόητη δόση τα αποθεματικά του κράτους θα τελειώσουν στα μέσα Δεκεμβρίου και το γνωστό παραμύθι περί μη πληρωμής μισθών και συντάξεων.
Το κουφό είναι ότι την δόση ακόμα δεν την έχουμε πάρει, 2 μήνες αφού "τελείωσαν" τα αποθεματικά του κράτους, αλλά μισθοί και συντάξεις ακόμα πληρώνονται. Μήπως τελικά οι φόροι αρκούν για τα έξοδα του κράτους?
Το Δ.Ν.Τ. εδώ και καιρό έχει πει ότι όλες οι επόμενες δόσεις θα είναι μόνο για την αποπληρωμή δανείων. Δηλαδή ΟΧΙ για τις λειτουργικές ανάγκες του κράτους! Οπότε που κολλάνε οι δόσεις με μισθούς και συντάξεις?
Δηλαδή θα μας δανείζουν με 3-4% για να τους τα γυρνάμε ως τόκους προηγουμένων δανείων ΑΜΕΣΩΣ πίσω! Το καλύτερο ξέπλυμα χρήματος που έγινε ποτέ ή και έγκλημα γνωστό και ως ponzi scheme (ψάξτε το).
Θυμήθηκα επίσης ότι ως το 2009 οι φόροι έφταναν στο Ελληνικό κράτος για τα λειτουργικά έξοδα και περίσσευαν και 3-4 δις (γεγονός αυτό, αν θέλετε ψάξτε το). Γιατί λοιπόν όλα αυτά? Για να πληρώσουμε τα δάνεια που το 99% του πληθυσμού ποτέ δεν πήρε? Για το παραφουσκωμένο έλλειμμα που δημιούργησαν κάποιοι και ερευνάται από εισαγγελείς αλλά τυχαία κολλάει.. Που αλλού? Στο νόμο περί "ευθύνης υπουργών"...
Επίσης θυμήθηκα ότι εγώ τον Παπαδήμο ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑ!!! Με ποιο δικαίωμα είναι εκεί και γιατί δεν μπορούμε εμείς ως πολίτες να τον διώξουμε?
Το ξέρουν ότι όλα αυτά δεν μπορούμε να τα πληρώσουμε ΠΟΤΕ!!! Και ως αντάλλαγμα ζητάνε κάτι πολύ πιο πολύτιμο από το κωλο-ευρώ τους! Ελληνική γη! Με ότι αυτό συνεπάγεται!
Κουράστηκα να ακούω "φταίμε και εμείς"! Εγώ είμαι 23! Δεν φταίω για τίποτα! Όπως και πάρα πολλοί άλλοι που πλήρωναν πάντα στην ώρα τους και ότι τους αναλογούσε!!! Και δεν πληρώνω κύριοι! Ούτε ευρώ, ούτε δραχμή από κάτι που δεν χρωστάω!!!
Στην τελική να σας πω και κάτι? Σε κάθε σπιθαμή αυτής της χώρας έχει χυθεί πολύ αίμα για να μείνει ΕΛΛΗΝΙΚΗ και δεν επιτρέπω σε ΚΑΝΕΝΑΝ να δώσει ούτε ένα εκατοστό από αυτή τη γη για ανύπαρκτα δάνεια! Δάνεια τα οποία αυτοί που καλούνται να τα πληρώσουν δεν πήραν και ποτέ!!! Αναγνώστης



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+