Η Χρυσή Αυγή απαιτεί 18 μήνες στρατιωτική θητεία

Στο διάλογο που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα για τα ζητήματα του στρατού και της θητείας, όπου εύκολα κανείς μπορεί να διαπιστώσει μια συντεταγμένη προπαγανδιστική εκστρατεία του συνόλου των...
αστικών κομμάτων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Μπακογιάννη και των καθεστωτικών ΜΜΕ υπέρ της αύξησης της θητείας, ήρθε να τοποθετηθεί και η νεοναζιστική συμμορία. Ταυτιζόμενη μάλιστα με τις πιο ακραίες φωνές του αστικού πολιτικού κατεστημένου όπως ο βουλευτής και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Ευθυμίου, που απαίτησε 18 μήνες η νεολαία να ντύνεται στα χακί.

Δεν αποτελεί έκπληξη επομένως η θέση της που αναρτήθηκε xryshaygh στις Ιανουαρίου 6, 2012: «H θεση της χρυσης αυγης: καθολικη στρατευση ανδρων και γυναικων στα 18 ετη. Μοναδικη εξαιρεση η περιπτωση μητροτητας. Με τις σημερινες συνθηκες και προκειμενου να υπαρξει πληρης επανδρωση των μοναδων, η θητεια εκτιμαται οτι πρεπει να ειναι 18 μηνες. Καμμια εξαιρεση! Οι ανδρες επιβαλλεται να υπηρετουν σε μοναδες προφυλακης. Είναι της μόδας τον τελευταίο καιρό να βγαίνουν, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, δημοσιεύματα που μιλάνε για αναπόφευκτη αύξηση της στρατιωτικής θητείας. Δημοσιεύματα τα οποία περιέχουν δηλώσεις πολιτικών και στρατιωτικών, που μιλούν για την μειωμένη επάνδρωση που εμφανίζουν οι στρατιωτικές μονάδες μας και το πόσο επικίνδυνο είναι αυτό για την Ελλάδα. Φυσικά όλα αυτά είναι πραγματικά και δεδομένου ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο πλέον γεωστρατηγικό σημείο της Ευρώπης, περιτριγυρισμένη από εχθρικές δυνάμεις, η επικινδυνότητα λόγω της μειωμένης επάνδρωσης και ελλιπούς εκπαίδευσης που λαμβάνουν οι κληρωτοί είναι εξαιρετικά αυξημένη. Είναι οπότε επιτακτική η ανάγκη όχι μόνο να αυξηθεί και πάλι η θητεία, αλλά και να δωθεί ιδιαίτερη βάση στην εκπαίδευση των στρατιωτών που θα αποτελέσουν την ραχοκοκκαλιά του Ελληνικού Στρατού σε περίπτωση πολέμου. Έχουμε όλοι, όμως, δει πως διακινούνται τον τελευταίο καιρό οι φήμες για αύξηση της στρατιωτικής θητείας και πως, εν τέλει, όλες τους πέφτουν τελευταία στιγμή στο κενό. Η αλήθεια είναι ότι ο σκοπός για αυτές τις φήμες είναι καθαρά ωφελιμιστικός και πεζός. Δεν θα περίμενε κανείς άλλωστε να υπάρχουν πατριωτικές ανησυχίες εντός της συγκυβέρνησης των προθύμων».

Από την παραπάνω τοποθέτηση προκύπτουν συγκεκριμένα συμπεράσματα. Καταρχήν, η Χρυσή Αυγή αποκαλύπτει το πραγματικό αντεργατικό και εχθρικό προς την νεολαία απεχθές της πρόσωπο που κρύβει πίσω από την αντιμνημονιακή και συχνά αντικαπιταλιστική ρητορεία. Ουσιαστικά αναμασά και παρουσιάζει ως κομματική της θέση όλες τις αντιδραστικές επιλογές του ελληνικού κεφαλαίου και της κυβέρνησης Παπαδήμου, που φραστικά αμφισβητεί ως μη πατριωτική και προβάλλει τους «εθνικούς κινδύνους». Αποτελεί επομένως και η νεοναζιστική συμμορία τμήμα του κατεστημένου που επιχειρεί να επιβάλλει αύξηση της θητείας και εξοπλισμών, ενισχύοντας τα φοβικά σύνδρομα, απαιτώντας «εθνική ενότητα», συμβάλλοντας στον αποπροσανατολισμό του εργαζόμενου λαού μας απ' τα τραγικά αδιέξοδα που δημιουργεί ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός και τα Μνημόνια Ε.Ε.-ΔΝΤ.

Κοινός τους στόχος είναι να εκμεταλλευτούν ακόμη περισσότερο την νεολαία, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις μιλιταριστών και πολεμικών βιομηχανιών, ελληνικών και ξένων, για αγορές όπλων, εξοικονομώντας χρήματα από την μείωση των λειτουργικών δαπανών των Ενόπλων Δυνάμεων και την απόλυση των Μισθοφόρων Στρατιωτών.

Αδιαφορεί επομένως η νεοναζιστική συμμορία για το υπέρογκο κόστος της στρατιωτικής θητείας που φορτώνεται στις πλάτες του συναδέλφου φαντάρου και της λαϊκής οικογένειας, αφού τα βύσματα των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και οι πλούσιοι χάνονται στο Πεντάγωνο. Οι νεοναζιστές κλείνουν πονηρά το μάτι στα οικονομικά συμφέροντα της επαρχίας εναντιωμένοι στο κλείσιμο των άχρηστων μονάδων και τάζουν την ένστολη νεολαία ως πελατεία τους. Χτυπούν φιλικά την πλάτη στους στρατοκράτες που δε θα χάσουν τις θεσούλες τους σε έναν ελληνικό στρατό που έχει μεγαλύτερη αναλογία στρατηγών από τον αμερικανικό. Μιλούν για περικύκλωση της χώρας από εχθρούς, τσουβαλιάζοντας λαούς-αστικές τάξεις-κρατικά συμφέροντα- για να κρύψουν ότι ο πραγματικός εχθρός για αυτούς είναι ο εσωτερικός εχθρός, οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα κοινωνικά κινήματα. Υποστηρίζουν και αυτοί την απόφαση του αστικού κατεστημένου, της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ για χρήση του Στρατού ως Απεργοσπαστικού μηχανισμού και για την Καταστολή των κοινωνικών εξεγέρσεων. Αυτοί δηλαδή που συστηματικά πολεμούν με τα καδρόνια, τα μαχαίρια δίπλα στα ΜΑΤ και τους ασφαλίτες.

Περιγράφουν ως εχθρούς τους γειτονικούς λαούς. «Ξεχνούν» όμως τη δολοφονική δράση φασιστών και πρακτόρων της ΕΥΠ εναντίον των Αλβανών φαντάρων της Επισκοπής και τα σχέδια εξέγερσης της Ελληνικής μειονότητας τη δεκαετία του 90' με μυστικά κονδύλια και όπλα που παρείχε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο Σαμαράς. Παίζουν το παιχνίδι του Βαρδινογιάννη-Λάτση-Κοπελούζου που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν με συνεταίρους τους πολυεθνικούς κολοσσούς της ενέργειας τα κοιτάσματα του Αιγαίου. Δε λένε κουβέντα για τις βάρβαρες εισβολές του ΝΑΤΟ στις οποίες συμμετέχει ο ελληνικός στρατός και για τις οποίες πληρώνουμε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Χειροκροτούν και αυτοί όπως και όλα τα αστικά κόμματα εξουσίας την στρατηγικού χαρακτήρα στρατιωτική συμφωνία του ελληνικού κράτους με το κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ!

Όμως τα σχέδια της Χρυσής Αυγής όπως φυσικά των στρατοκρατών και του αστικού κατεστημένου, του οποίου αποτελεί την πολεμοκάπηλη-ρατσιστική-φασιστική-δολοφονική αιχμή δε σταματούν στην αύξηση της θητείας. Το συγκεκριμένο αντιδραστικό μέτρο εντάσσεται στην Νέα Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων με συμπλήρωμα την εθνικιστική προπαγάνδα, στη μετατροπή της χώρας σε Ισραήλ των Βαλκανίων που θα στηρίζεται σε ένα στρατό εφέδρων συνεχώς πολεμικά εκπαιδευόμενο. Αποτελεί τμήμα της ευρύτερης αντιδραστικής ταξικής επίθεσης με στόχο τη Δια Βίου υποταγή της νεολαίας, του πιο ανυπότακτου τμήματος της κοινωνίας. Στράτευση στα 18-19, κόψιμο των αναβολών, δουλεία μέχρι τα 25 χρόνια με ακόμη μικρότερο μισθό, αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, μισθοί και συντάξεις Βουλγαρίας των 300-400 διαμορφώνουν τοπίο απόλυτης εκμετάλλευσης και υποδούλωσης των νέων ανθρώπων χωρίς δικαιώματα.

Αντιστεκόμαστε στα μιλιταριστικά και αντεργατικά χαράτσια στην νεολαία, δίνοντας τη μάχη της ανατροπής της πραξικοπηματικής κυβέρνησης των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-κεφαλαίου. Απαιτούμε τη μείωση της στρατιωτικής θητείας. Με τους αγώνες μας σταματήσαμε την Στράτευση στα 18. Μπλοκάραμε την Καταστολή της Εξέγερσης του Δεκέμβρη του 2008 από τον στρατό. Θα τους σταματήσουμε ξανά με την ανάπτυξη ενός μαζικού κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό. Είμαστε ενάντια στην Υποχρεωτική Στράτευση. Καλούμε την νεολαία να μην καταταγεί Μισθοφόρος του συστήματος σε Στρατό και Αστυνομία.

Τη Παρασκευή 13-01, το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί σύσκεψη στο Πολυτεχνείο (κτίριο Γκίνη), στις 7.00 μ.μ. για την οργάνωση της αντιμιλιταριστικής απάντησης, συνενώνοντας όλες τις κινηματικές συνιστώσες. Καλούμε τους μαθητές-φοιτητές-εργαζόμενους-ανέργους σε Αντεπίθεση, απαιτώντας τον Ελεύθερο Συνδικαλισμό του Φαντάρου-Πολίτη με Στολή. Επεκτείνοντας-διευρύνοντας τις Επιτροπές Φαντάρων σε κάθε μονάδα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, το μπλοκάρισμα των πολεμικών τυχοδιωκτισμών και την στρατιωτική καταστολή των κινημάτων. Διεκδικούμε την ικανοποίηση των οικονομικών αιτημάτων των στρατιωτών και των λαϊκών οικογενειών που δοκιμάζονται έντονα και επιβαρύνονται με την έμμεση φορολογία της υποχρεωτικής στράτευσης. Προσδοκούμε εργατικά σωματεία-φοιτητικοί σύλλογοι-κινήσεις ανέργων να στηρίξουν τη διεκδίκηση για την καταβολή ενσήμων-αξιοπρεπούς αμοιβής στους φαντάρους, εγγραφής στο Ταμείο Ανεργίας μετά το τέλος της στρατιωτικής θητείας.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
diktiospartakos.blogspot.com



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+