Πυρά κατά Μιχελάκη από στελέχη της ΝΔ

Όταν ο Αντώνης Σαμαράς πήρε την απόφαση να αναδομήσει το επικοινωνιακό του επιτελείο και να τοποθετήσει ένα νέο πρόσωπο στη θέση του εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, επέλεξε τον... δημοσιογράφο Γιάννη Μιχελάκη λαμβάνοντας υπόψη (μεταξύ άλλων προσώπων) ότι ο συγκεκριμένος ήταν άφθαρτος, χωρίς ιδιαίτερες αντιπάθειες στον δημοσιογραφικό χώρο. “Δεν φιλοδοξώ να γίνω ο πρωταγωνιστής στη Συγγρού ούτε το πρώτο βιολί του κόµµατος. Δεν δίνει τέτοιους ρόλους σε κανέναν από µας ο Αντώνης Σαµαράς” είχε δηλώσει όταν ανέλαβε. Φαίνεται πως εκείνη τη στιγμή δεν είχε υπόψη του την παροιμία για τη “μεγάλη μπουκιά”...

Διότι, σήμερα, οκτώ μήνες μετά την ανάληψη της νέας θέσης του, ο Γιάννης Μιχελάκης “κινδυνεύει” να “τσαλακωθεί” κι αυτός από το κομματικό σύστημα, αρχίζοντας να συγκεντρώνει επάνω του αντιπάθειες κομματικών στελεχών, που δεν βλέπουν με καλό μάτι την συνεχή ανέλιξή του στο κόμμα αλλά και τις αυξημένες αρμοδιότητές του να κρίνει και να προωθεί, “ξεπερνώντας τα όρια των καθηκόντων του” (όπως ισχυρίζονται ολοένα και περισσότεροι).

Με άλλα λόγια, είναι ενας ακόμη πρωταγωνιστής στα επεισόδια της “κομματικής σφαγής” που σημειώνεται αυτή την περίοδο στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, λόγω της συγκρότησης των ψηφοδελτίων ενόψη των πιθανών εκλογών.
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ στη διάρκεια της θητείας του απέκτησε πολλούς εσωκομματικούς φίλους (πραγματικούς, πρόσκαιρους ή δήθεν), απέκτησε όμως και πολλούς εσωκομματικούς αντιπάλους. Συμβαίνουν αυτά με όσους ασχολούνται με την πολιτική και συμμετέχουν σε κομματικούς μηχανισμούς. Ειδικά όταν κάθονται σε “ηλεκτρικές” καρέκλες όπως αυτή του κάθε εκπροσώπου κόμματος.

Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση του Γιάννη Μιχαλέκη, η “πιάτσα” εκτιμά ότι το θέμα αρχίζει να παίρνει μεγάλες διαστάσεις και η άποψη που πριν από καιρό διατύπωσε ένας βουλευτής της ΝΔ, όταν αναρωτήθηκε δημοσίως “ποιός είναι αυτός ο κ. Μιχελάκης;» βρίσκει ολοένα και περισσότερο έδαφος στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι χαρακτηριστική η φραστική “επίθεση” που είχε εξαπολύσει εναντίον του και ένας άλλος βουλευτής της ΝΔ, ο Πάνος Καμμένος ο οποίος με δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό είχε χαρακτηρίσει τον Γιάννη Μιχελάκη "διορισμένο" και "υπάλληλο συγκεκριμένων συμφερόντων", θεωρόντας ότι αυτός ήταν η αιτία για συγκεκριμένες διαρροές σε βάρος του.

Του καταλογίζουν επίσης έλλειμα σύγχρονης επικοινωνιακής πολιτικής για το κόμμα και χρήση ξεπερασμένου πολιτικού λόγου. Λέγεται ότι αυτές οι διαρροές προέρχονται από στελέχη που έχουν θητεύσει στον επικοινωνιακό τομέα της ΝΔ και για ευνόητους λόγους θέλουν ο Μιχελάκης να αποτύχει, ώστε να γίνουν οι συγκρίσεις με τη δική τους παρουσία. Λέγεται όμως ότι οι διαρροές αυτού του τύπου γίνονται και από στελέχη τα οποία θα ήθελαν να έχουν τη θέση που έχει σήμερα ο Μιχελάκης.

Τώρα κυκλοφορεί ότι έχει ξεσπάσει ένας εσωτερικός πολέμος στη ΝΔ μεταξύ της Βασιλικής Τζότζολα (υπεύθυνη τύπου στη Συγγρού) και του Γιάννη Μιχελάκη. Για την ακρίβεια, η πλευρά που υποστηρίζει τον Γιάννη Μιχελάκη κατηγορεί την Βασιλική Τζότζολα ότι κινείται εναντίον του.

Υπάρχουν λέγεται και άλλα στελέχη που τα έχουν με τον εκπρόσωπο της ΝΔ και την συμπεριφορά του, κατηγορώντας τον ότι είναι αυτός που παρεμβαίνει για να βάζει ή να βγάζει υποψήφιους στη διαδικασία της κατάρτισης των ψηφοδελτίων του κόμματος ενόψη πιθανών εκλογών.
Φαίνεται όμως ότι δεν είναι όμως μόνο στελέχη της ΝΔ που στρέφονται εναντίον του. Και στη δημοσιογραφική πιάτσα άρχισαν κάποιοι να προσπαθούν να πλήξουν την εικόνα του, αποκαλώντας τον μάλιστα απαξιωτικά ως... “Μιχελάκα”. Και όχι μόνο αυτό...

Όπως και να έχουν τα πράγματα (δίκαια ή άδικα), ο Γιάννης Μιχελάκης -στη φάση αυτή- αναμένεται να “επικρατήσει”. Αφενός διότι έχει ενταχθεί πλήρως στο σύστημα που διοικεί σήμερα τη Νέα Δημοκρατία, αφεταίρου επειδή χαίρει της απολύτου εκτίμησης και της εμπιστοσύνης του προέδρου της Αντώνη Σαμαρά.

Ακούγεται μάλιστα ότι στις ερχόμενες εκλογές θα κάνει και το επόμενο βήμα του στην πολιτική. Θα εκλεγεί βουλευτής μέσω της συμμετοχής του σε εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό θα ήταν ίσως ο καλύτερος επίλογος για τον Γιάννη Μιχελάκη, στο πρώτο κεφάλαιο της ενασχόλησής του με τα κόμματα.
http://katestimeno.blogspot.com/



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+