Καρέτα-καρέτα και δελφίνι νεκρά στον Παγασητικό

Μια μικρή σε ηλικία θαλάσσια χελώνα καρέτα – καρέτα και ένα δελφίνι ξεβράστηκαν νεκρά από τη θάλασσα...
στο λιμάνι του Βόλου και στην περιοχή Πτελεού και το Λιμεναρχείο ενημέρωσε τους αρμόδιους φορείς και συλλόγους προστασίας των συγκεκριμένων ειδών, με τους υπεύθυνου Δήμους να αναλαμβάνουν την υγειονομική ταφή τους.

Όπως έγινε γνωστό, την Τετάρτη, κοντά στο λιμενικό φυλάκιο στην κεντρική προβλήτα του Βόλου, ξεβράστηκε νεκρή μια θαλάσσια χελώνα καρέτα – καρέτα, μήκους 30 εκατοστών, που σημαίνει ότι ήταν μικρή σε ηλικία. Το κύτος βρέθηκε σε αποσύνθεση, που σημαίνει ότι βρισκόταν για πολύ καιρό μέσα στη θάλασσα.

Το Λιμεναρχείο Βόλου ενημέρωσε τον Σύλλογο Προστασίας Θαλάσσιας Χελώνας «Αρχέλων», ενώ τη χελώνα παρέλαβε η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου για υγειονομική ταφή.

Επίσης, το πρωί της Τετάρτης, εντοπίστηκε από λουόμενους, στην ακτή Λεύκας Πτελεού, ξεβρασμένο νεκρό δελφίνι μήκους 2,20 μ. Ειδοποιήθηκε το Λιμενικό Τμήμα Αμαλιάπολης, που φωτογράφισε το κύτος και έκανε δελτίο αναφοράς στο ΕΛΚΕΘΕ και στον Σύλλογο προστασίας Δελφινιών «Πέλαγος», ενώ ενημερώθηκαν η Κτηνιατρική Υπηρεσία, ώστε αν έκρινε να γινόταν νεκροψία – νεκροτομή και ο Δήμος Αλμυρού, προκειμένου να κάνει υγειονομική ταφή.

ΠΗΓΗ: econews.gr

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+