Η… απολογία του Βενιζέλου

Του χάλασαν το κυριακάτικο πρωινό, του Ευάγγελου Βενιζέλου, τα ρεπορτάζ των εφημερίδων που αναφερόταν στο ναυάγιο με την τρόικα. Αμέσως έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να συντάξουν ανακοίνωση προκειμένου να εξηγήσει γιατί εγκατέλειψαν άρον άρον την Ελλάδα οι φίλοι του οι τροικανοί. To Mega μάλιστα την διάβασε ολόκληρη την μακροσκελέστατη ανακοίνωση-απολογία. Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, τονίζεται πως «όποιος νομίζει ότι όλα αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν ως πολιτικά ζητήματα παλαιού συμβατικού τύπου, ή όποιος νομίζει ότι όλα αυτά προσφέρονται για ευφάνταστα κινδυνολογικά σενάρια και για τη δημιουργία φευγαλέων εντυπώσεων, βρίσκεται εκτός πραγματικότητας.

Όποιος δε, επενδύει πολιτικά στην προσδοκία του να ανακύπτουν προβλήματα και δεν συμβάλει στην εθνική προσπάθεια να βρίσκονται λύσεις, δεν έχει ούτε αίσθηση κινδύνου ούτε συνείδηση εθνικής ευθύνης».

Στη συνέχεια επαναλαμβάνεται ότι «η αναχώρηση των στελεχών της τρόικας την Παρασκευή, προκειμένου να επιστρέψουν σε δέκα μέρες, ήταν συμφωνημένη και προγραμματισμένη εξαρχής, ως μέθοδος εργασίας που θα μας επιτρέψει να έχουμε πληρέστερη εικόνα, όχι μόνο ως προς την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2011, αλλά και ως προς το σχέδιο του προϋπολογισμού του 2012.

Η βαθύτερη ύφεση είναι μια πραγματικότητα που επηρεάζει αυτόματα το δημοσιονομικό στόχο. Ανεξάρτητα, όμως, από την ύφεση υπάρχουν τα ήδη ψηφισμένα και ισχύοντα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν και πολλά διαρθρωτικά ζητήματα, στα οποία οφείλουμε ως χώρα να δείξουμε καλύτερα αποτελέσματα, με πιο γρήγορο και αποφασιστικό τρόπο. Και αυτό κάνουμε…».
kentrinews.gr



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+