Υβριδική Porsche 918 Spyder: με 845.000$ προπαραγγέλνετε μία

Δεν είναι το ίδιο καυτή με την 918 RSR, αλλά τουλάχιστον κυκλοφορεί νόμιμα στους δημόσιους δρόμους.
Ή τουλάχιστον θα κυκλοφορεί.
Είναι η 918 Spyder, ένα από τα πιο καυτά υβρίδια, που έχουμε δει ποτέ και η Porsche έχει πλέον ανοίξει τις πόρτες γι’ αυτούς που θα ήθελαν να παραγγείλουν μία.
Με 845.000$ αγοράζετε ένα αυτοκίνητο με τοποθετημένο στο κέντρο V8 κινητήρα, ο οποίος αποδίδει “τουλάχιστον” 500 ΗΡ.
Αυτός συνδυάζεται με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, έναν μπροστά και έναν πίσω, οι οποίοι παρέχουν άλλα 218 άλογα και ικανότητα κίνησης σε όλους τους τροχούς (AWD).
Σε αντίθεση με την RSR,αυτοί οι ηλεκτρικοί κινητήρες θα παίρνουν ισχύ από μια συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου, η οποία θα προσφέρει αποκλειστικά ηλεκτρική κίνηση για 16 μίλια, όταν είναι πλήρως φορτισμένη, δηλαδή μετά από 7 ώρες σε ρευματοδότη 110 βολτ.
Πιο εντυπωσιακό πάντως, είναι το γεγονός ότι το από ανθρακονήματα κατασκευασμένο ανοιχτό αυτοκίνητο, θα πιάνει τα 100 χιλιόμετρα από στάση σε 3,1 δευτερόλεπτα (χρόνο ίδιο με αυτόν της Porsche 911 Turbo S), ενώ ταυτόχρονα θα διανύει 78 μίλια με ένα γαλόνι βενζίνης (3 λίτρα/100 χιλιόμετρα).
Αυτή η επίδοση δεν είναι τόσο καλή όσο υπόσχεται η Volvo για το δικό της υβριδικό πετρελαιοκίνητο V60, αλλά μάλλον η 918 θα είναι λίγο πιο διασκεδαστική στην οδήγηση.

Αυτό που δε θα είναι καθόλου διασκεδαστικό είναι η αναμονή: οι παραδόσεις της 918 δεν αναμένονται πριν το τέλος του 2013.
Αυτό δίνει πολύ χρόνο σε όσους από εσάς την παραγγείλουν, ώστε να χτίσετε το γκαράζ των ονείρων σας και να εξασκηθείτε στην προφορά του “Doppelkupplung” (το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της Porsche, για όσους δε γνωρίζουν).
http://www.dailytech.gr/

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+