Καταγγελία για υπέρβαση ωραρίου Hellas Power

Θελω να σας ενημερωσω για τις παραβασεις της εταιριας Hellas Power, πρωην Aegean Power που ειναι ιδιωτικος παροχος ηλεκτρικης ενεργειας και...
εχετε δημοσιευσει κατα καιρους αρθρα για το ποσο ακριβη ειναι στα τιμολογια της.

Απο τη στιγμη της ιδρυσης της το 2008 η εταιρια ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΕΙ τους υπαλληλους της να εργαζονται ωραριο 9.00-19.00 ενω οι συμβασεις τους δηλωνουν 9.00-17.00. Αυτο γινεται καθημερινα, αναγκαστικα, υποχρεωτικα και εκβιαστικα. Δεν εχει πληρωθει ουτε μια ωρα υπερωριας, ενω ποτε κανενας δεν εχει φυγει πριν απο τις 7 το απογευμα χωρις να εχει παρει ειδικη προφορικη αδεια. Τα βιντεο απο τις καμερες ασφαλειας και τα λογκ απο τις καρτες που χτυπουν στην εισοδο και στην εξοδο τους οι υπαλληλοι μπορουν να το επιβεβεωσουν.

Την Τεταρτη 14/9/11 στις 18:40 εγινε αιφνιδιαστικος ελεγχος της επιθεωρησης εργασιας στα κεντρικα γραφεια της εταιριας στο μεγαρο του ομιλου Μελισσανιδη στην Ακτη Κονδυλη 10 στον Πειραια στον 4ο οροφο. Το προσωπικο ενημερωθηκε αμεσα απο τους δικηγορους (!!!!!!) της εταιριας και οσο ο security καθυστερουσε τους επιθεωρητες με ελεγχο ταυτοτητων, η διοικηση εδιωχνε μαζικα και βιαστικα τους 80 εργαζομενους απο την πισω πορτα. Οσους δεν προλαβαν να στιβαξουν στο ασανσερ και στις σκαλες τους εκρυψαν στις τουαλετες, στην κουζινα, στο υπογειο και στην καφετερια που ειναι στην ταρατσα του μεγαρου. Και φωτια να ειχε παρει το κτιριο δε θα τους εδιωχναν ετσι γρηγορα και πανικοβλητα. Οι επιθεωρητες ομως ειδαν επανω στα γραφεια κινητα τηλεφωνα, ανοιχτα τετραδια, γυναικειες τσαντες και αναμμενες οθονες αφου οσοι επρεπε να συνεχισουν τη δουλεια τους εφυγαν βιαστικα και δεν προλαβαν να μαζεψουν ολα τους τα πραγματα. Στα γραφεια βρηκαν μονο τους διευθυντες.

Την αμεσως επομενη μερα η εταιρια απο Aegean Power αλλαξε ονομα σε Hellas Power και στο δελτιο τυπου που εξεδοσε αναφερει της λεξεις καθαροτητα και διαφανεια, που ειναι ομως αντιθετες με τη συμπεριφορα της στους εργαζομενους.

Εκτος αυτου, η εταιρια διατηρει υποκαταστημα στην οδο Κουμπαρη 5 στο Κολωνακι που εκει βρισκεται το call center με τους 30 τηλεφωνητες που εργαζονται κατεξαιρεση σε οχταωρες βαρδιες, ομως υπαρχουν και καποιοι υπαλληλοι, περιπου 10 που εργαζονται 9.00-19.00 ενω η συμβαση τους αναφερει 9.00-17.00 και δεν εχουν πληρωθει ποτε υπερωριες. Μετα απο αλλο αιφνιδιαστικο ελεγχο της επιθεωρησης σε αυτα τα γραφεια το Μαρτη του 2011 στις 19.00 και μετα απο αναλογες συστασεις, το τεχνασμα που σκαρφιστηκε η διοικηση ηταν να αλλαξει το δηλωμενο στον ΟΑΕΔ ωραριο των 10 ατομων και να το κανει 11.00-19.00 ωστε σε τυχον επομενη επισκεψη μετα τις 17.00 να φαινεται οτι δουλευουν νομιμα. Τι θα γινει ομως αν η επιθεωρηση κανει ελεγχο στις 9.30 το πρωι και βρει να δουλευουν οι δηλωμενοι 11.00-19.00; Ακομα, δεν υπαρχει στα κεντρικα στον Πειραια αναρτημενη κατασταση προσωπικου, ουτε υπαρχουν βεβαιωσεις ή αποδειξης αποδοσης μισθοδοσιας. Γιατρος εργασιας δεν αναφερεται πουθενα.

Σας παρακαλω καντε ενα σχετικο δημοσιευμα γιατι τους εργαζομενους τελικα δεν τους σωζει τιποτα απο τα αφεντικα που δινουν τρεις και εξηντα και τους βαζουν 80 + 10 = 90 ανθρωπους να δουλευουν κρυφα και δωρεαν 2 ωρες τη μερα επι 5 μερες την εβδομαδα, 10 ωρες, επι 4 εβδομαδες το μηνα, σημαινει 40 ωρες το μηνα ο καθενας ΔΩΡΕΑΝ χωρις να αποδιδονται στο κρατος οι νομιμες εισφορες και κρατησεις. Καντε κατι την επομενη φορα να παει η επιθεωρηση με τον εισαγγελεα και να κλεισει την μπροστινη πορτα και την πισω στον οδο Καστορος 51 και να ψαξει ο εισαγγελεας τα 2 υπογεια και την καφετερια.

Ακομα, ο Κυριος Μελισσανιδης με καπα κεφαλαιο σχολαει τους υπαλληλους του στις 5 γιατι ειναι νομιμος και τυπικος και δε θελει μπλεξιματα. Ο 30χρονος Μηλιωνης ομως που του ανηκει η εταιρια 100% δεν καταλαβαινει τιποτα. Για αυτο το λογο, θελουμε να βγει προς τα εξω η κραυγαλεα παρανομια αυτης της εταιριας που εχει το θρασος να ζητα απο τον ελληνα πολιτη να γινει πελατης τους και να πληρωνει φτηνοτερο ρευμα, σε αυτους που καταστρατηγουν καθε κεκτημενο εργατικο δικαιωμα.

Αναγνώστης



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+