Περί "βασανιστηρίων στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων"

Επειδή τον τελευταίο καιρό γίνεται μεγάλος "ντόρος" περί "βασανιστηρίων αθώων ψυχών" στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων,ας διαβάσουμε το γράμμα του Παύλου Μελά προς τον νέο Εύελπι:
(αφορά: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/09/blog-post_9180.html)
"Η ζωή είναι πόλεμος. Η γη σου είναι φρούριο και χρέος σου η νίκη. Μη μιλάς, να σκέπτεσαι, να αγαπάς, να μην πονάς. Ένας είναι ο σκοπός σου: ο πόλεμος. Πολέμα για τα ιδανικά σου, για τα Ελληνικά ιδανικά του ανθρωπισμού. Πολέμα για τη Μεγάλη Ιδέα. Άνδρες που περπατούν στη ζωή ευθυτενείς και με γαλήνη, μαθημένοι να πονούν χωρίς να υποφέρουν, να νικούν χωρίς να θριαμβολογούν, να νικώνται χωρίς να μοιρολογούν. Αυτοί είναι οι πραγματικοί άνδρες, θεμέλια γενεών. Αυτοί είναι οι Ευέλπιδες, οι αυριανοί ηγήτορες του Έθνους.Νεαρέ Εύελπι μάθε και εξασκή! σου να είσαι απλός, ολιγόλογος, συγκρατημένος, σεμνός. Λίγα λόγια, πολλά έργα. Ανθρωπιά μεγάλη, πειθαρχία, πείσμα, αντοχή. Θέλω να σε κοιτώ και να γεμίζουν τα μάτια μου παλλικάρι. Περισσότερο να προσβάλλεσαι όταν σε κυριεύει ο πόνος. Μη θυμώνεις, χειρότερα είναι. Έστω και αν μόλις κρατιέσαι με έναν κόμπο στον λαιμό.
Να φύγεις είναι δειλία. Μόνος σου αποφάσισες να γίνεις αξιωματικός. Απελπισία, ύστερα γελάς και από τη μια μέρα στην άλλη γίνεσαι άνδρας, δηλαδή μαθαίνεις να κρατάς μέσα σου τον πόνο. Έτσι, χωρίς να φαίνεται, αλλά να επιμένεις πάντα στον σκοπό σου, στα όνειρά σου.”

Αυτή είναι κύριοι η Σχολή Ευελπίδων...Αυτό είναι το όραμα και η αποστολή της.Να διαπλάσει ηγήτορες και ανθρώπους με ΤΣΑΓΑΝΟ και ΙΔΑΝΙΚΑ...ΚΑΝΕΙΣ δεν μπήκε με το ζόρι.ΚΑΝΕΙΣ δεν παραμένει με το ζόρι.Όποιος νιώθει ότι δεν μπορεί ή δεν του αρέσει μπορει να φύγει.Διότι για να εκπαιδεύσεις στρατιώτες, πρέπει πρώτα ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ να έχεις περάσει χίλιες φορές δυσκολότερες καταστάσεις από αυτούς...Αν νομίζετε πως Σχολή Ευελπίδων είναι η μπλε στολή εξόδου,με το λευκό γαντάκι και το ξιφίδιο για να πουλάτε μούρη στα κοριτσάκια του μετρό,ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ ΚΥΡΙΟΙ...

Αναγνώστης



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+