Στην Πρέβεζα ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Γαστρονόμων

Τις γεύσεις της Πρέβεζας είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά ένας λάτρης της γεύσης, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αδελφότητας Γαστρονομίας...
Κάρλον Μάρτιν Κόλ ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή προσκεκλημένος του τοπικού Συλλόγου Γαστρονομίας ο «Μίθαικος».

Ο κ.Μάρτιν Κολ συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του «Μίθαικου» Παύλο Αλεξάνδρου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαΐλη τον οποίο ενημέρωσε για τις δράσεις της αδελφότητας στην οποία ανήκουν σύλλογοι από όλη την Ευρώπη.

Ο πρόεδρος των Ευρωπαίων γευσιγνωστών έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα τοπικά προϊόντα (το λάδι , τα εσπεριδοειδή, το μέλι, το τυρί) διαβεβαιώνοντας ότι μέσα από την παρουσία αυτή θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την προβολή των προϊόντων αυτών αλλά και της Πρέβεζας γενικότερα.

Μάλιστα η Πρέβεζα θα έχει περίοπτη θέση στο ετήσιο Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στην Πορτογαλία με την συμμετοχή γευσιγνωστών όχι μόνο από την Ευρώπη αλλά και από χώρες όπως η Κίνα.

Στην αδελφότητα των γευσιγνωστών ανήκουν δύο σύλλογοι από την Πρέβεζα και την Κέρκυρα και μέσα από την παρουσία τους έχουν καταφέρει να κάνουν γνωστές τις τοπικές γεύσεις σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.
pamepreveza.gr



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+