Οργιάζει η λαθρομετανάστευση στον Έβρο

Δύο Ιρακινοί, ηλικίας 30 και 42 ετών, συνελήφθησαν στους Νέους Ψαθάδες Έβρου καθώς προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας...
έντεκα λαθρομετανάστες από το Αφγανιστάν.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν σε αγροτική περιοχή μια ομάδα έντεκα μη νόμιμων μεταναστών, η οποία καθοδηγούνταν από δύο διακινητές και τέθηκαν σε διακριτική παρακολούθηση.

Η ομάδα με τους δύο διακινητές κατευθύνθηκε προς της Εθνική Οδό Διδυμοτείχου – Αλεξανδρούπολης. Στο σημείο προσέγγισε ένα αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες, στο οποίο επιβιβάστηκαν οι λαθρομετανάστες.

Στη συνέχεια, οι δύο καθοδηγητές - διακινητές αποχώρησαν με κατεύθυνση την Τουρκία και λίγο αργότερα στην παρέβρια περιοχή των Νέων Ψαθάδων συνελήφθησαν, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκε μία πλαστική βάρκα.

Το αυτοκίνητο κατευθύνθηκε προς Αλεξανδρούπολη, αναπτύσσοντας ταχύτητα και στη συνέχεια εντοπίστηκε εγκαταλελειμένο στη Λυκόφη Έβρου. Κοντά σε αυτό εντοπίστηκε η ομάδα των λαθρομεταναστών, ενώ ο οδηγός – διακινητής δεν βρέθηκε και αναζητείται.

Σε βάρος του 42χρονου διακινητή, η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει επιπλέον και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε μαχαίρι μήκους 16 εκατοστών.

Κατασχέθηκαν ένα αυτοκίνητο, μία πλαστική βάρκα, ένα μαχαίρι και δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+