Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου για την εξαίρεση της Εκκλησίας από το τέλος

Σε πρωινή εκπομπή του «Antenna»μίλησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης πρώην Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος... σχετικά με το νέο φορολογικό χαράτσι που επέβαλε του Υπουργείο και εξαιρείται η Εκκλησία.

Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «υπάρχουν ακίνητα της Εκκλησίας που είναι ξενοίκιαστα, όπως το κτίριο του πρώην Υπουργείου Παιδείας το οποίο είναι 5 χρόνια ξενοίκιαστο.»

Ερωτηθείς πια είναι η θέση της Εκκλησίας σ΄ αυτές τις δύσκολες ημέρες, αλλά και αν συμφωνεί με την εξαίρεση της Εκκλησίας, τόνισε: «Δεν συμφωνώ που εξαιρείτε η Εκκλησία, χρειάζεται όμως κάποια διευκρίνιση. Αλλά τώρα που ο κόσμος έχει αυξηθεί στο να ζητάει βοήθεια από την Εκκλησία, έχουν μειωθεί τα έσοδα της Εκκλησίας αισθητά.»

Ο Μητροπολίτης πρώην Ζακύνθου ερωτηθείς για την εκκλησιαστική περιουσία, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Που την βρήκατε την Εκκλησιαστική περιουσία που συνεχώς τσαμπουνάτε; Καταρχήν υπάρχουν στρέμματα της Εκκλησίας που δεσμευμένα, ενώ η ΕΚΥΟ που διαχειρίζεται την περιουσία αυτή σαν λέω ότι έχει 1.500 ακίνητα ανοίκιαστα.»

«Έτσι όπως πάμε σύντομα θα μειωθεί και η συμμετοχή της Εκκλησίας στο κοινωνικό πρόβλημα, επειδή ένα και ένα κάνουν δύο και όχι είκοσι δύο», πρόσθεσε ο κ. Χρυσόστομος.

Τέλος να αναφερθεί ότι ο κ. Χρυσόστομος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ «πρώτη γραμμή», για την εξαίρεση της Εκκλησίας από το νέο φορολογικό χαράτσι.

Ο Μητροπολίτης πρώην Ζακύνθου υπογράμμισε ότι «ο Αρχιεπίσκοπος δεν μπορεί να δεσμεύεται για τίποτα εάν δεν πάρει τη γνώμη της Συνόδου, θα δούμε όμως πια θα είναι η τελική διαβούλευση και θα αποφασίσουμε».

www.romfea.gr



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+