"Μαϊμού" ζωοκλοπές!

Πανωγράφουν όχι μόνο στις επιδοτήσεις αλλά και τις ζωοκλοπές! Άλλα κόλπα βρήκαν κάποιοι κτηνοτρόφοι, όπως...
διαπιστώνει η αστυνομία, για να αντιμετωπίσουν τους αστυνομικούς και τους κοινοτικούς ελέγχους στο θέμα των πανωγραφών σε ζώα και περιουσίες:
Κάποιοι κτηνοτρόφοι λοιπόν για να…αποδείξουν ότι είχαν ζώα, δηλώνουν ότι τους τα έκλεψαν! Έχουν μάλιστα το θράσος να καταγγέλλουν τις…ζωοκλοπές «μαϊμού» στην Αστυνομία, ώστε σε περίπτωση ελέγχων να διαθέτουν αποδείξεις ότι δήθεν είχαν τα ζώα, αλλά τους τα έκλεψαν.
Ενδεικτική είναι η περίπτωση ενός νεαρού κτηνοτρόφου από χωριό του Μονοφατσίου ο οποίος ελέγχθηκε χθες από άνδρες του ΤΑΕ Μεσαράς και αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Μύρωνα.

Ο περίπου 40 ετών κτηνοτρόφος είχε δηλώσει στην κτηνοτροφική του δήλωση προς τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι έχει περισσότερα από 180 πρόβατα. Ο έλεγχος όμως της Αστυνομίας στη μάντρα του δεν επιβεβαίωσε τα όσα είχε αναφέρει. Στην πραγματικότητα οι αστυνομικοί δεν βρήκαν πρόβατο ή αρνί ούτε για δείγμα, από τα δεκάδες που είχε δηλώσει ο 40χρονος για τους δικούς του φυσικά λόγους.

Ο ίδιος πάντως όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από την Αστυνομία ανέφερε κάποιες εξηγήσεις όταν ρωτήθηκε για την απουσία των ζώων, σε βάρος του συντάχθηκε δικογραφία και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Οι Διωκτικές Αρχές έχουν όμως καταλήξει και σε άλλα συμπεράσματα μετά τους συνεχείς ελέγχους που κάνουν κυρίως οι αστυνομικοί που αποτελούν την ειδική υπηρεσία η οποία έχει δημιουργηθεί για την πάταξη της ζωοκλοπής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνδρες τη ΕΛΑΣ έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι σε κάποιες περιπτώσεις οι ζωοκλοπές που καταγγέλθηκαν ήταν εικονικές. Ο λόγος; «Κάποιοι κτηνοτρόφοι υπό το φόβο των ελέγχων, έχοντας δηλώσει περισσότερα ζώα με σκοπό την επιδότηση, προχωρούν σε καταγγελίες περί ζωοκλοπής.
Κάτι τέτοιο όμως δύσκολα μπορεί να επιβεβαιωθεί με στοιχεία για να οδηγηθούν οι άνθρωποι αυτοί στη Δικαιοσύνη» σχολίασε αξιωματικός της Αστυνομίας.

http://www.cretalive.gr/new/30674/crete/“Maimou”_zooklopes

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+