Συνάντηση του κ. Νικολόπουλου με τους Συλλόγους Εργαζομένων και Εισπρακτόρων Εθνικής Ασφαλιστικής

από το Γραφείο Τύπου

«Σε μια εποχή που ζητείται από τους Έλληνες εργαζόμενους – όσους διατηρούν ακόμα... μία θέση εργασίας – να κάνουν θυσίες και να απολέσουν κάθε βασικό εργασιακό τους δικαίωμα, υπάρχουν Διοικήσεις Εταιριών στις οποίες μέτοχος είναι το Ελληνικό δημόσιο, οι οποίες απολύουν εργαζόμενους προσλαμβάνοντας την ίδια στιγμή «στελέχη» με ιλιγγιώδεις απολαβές, οι οποίες εκτοξεύουν το μισθολογικό κόστος.

Ο Τομέας Εργασίας της ΝΔ και ο αρμόδιος Τομεάρχης και Βουλευτής Αχαίας, Νίκος Νικολόπουλος, στην προσπάθεια του να αφουγκραστεί και να σταθεί αρωγός σε αυτά τα ζητήματα, πραγματοποίησε συνάντηση με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής και του Συλλόγου Εισπρακτόρων Εθνικής Ασφαλιστικής.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης υπήρξε γόνιμη ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις συνθήκες απόλυσης των 110 εισπρακτόρων της Εθνική Ασφαλιστικής, τις θέσεις και τις πρωτοβουλίες των Συλλόγων των Εργαζομένων. Ο Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, κ. Νίκος Νικολόπουλος τόνισε τον διαχρονικά αναπτυξιακό και κοινωνικό ρόλο της Εθνικής Ασφαλιστικής, και επισήμανε πως θα γίνει αρωγός κάθε προσπάθειας που θα αποβλέπει στην διασφάλιση αυτών των χαρακτηριστικών της γνωρισμάτων, απέναντι σε κάθε Μνημονιακού τύπου λογική και θα είναι αλληλέγγυος στον αγώνα των εργαζομένων.

Κλείνοντας ο κ. Νικολόπουλος τόνισε ότι:

Η ψυχρή απόλυση εκατοντάδων συνεργατών μιας μεγάλης Ασφαλιστικής Εταιρείας εκπέμπει το μήνυμα της σκληρότητας και της έλλειψης των αρχών της Κοινωνικής Ευθύνης.

Η ενέργεια αυτή υπονομεύει μακροπρόθεσμα τους στόχους της μεγάλης Ασφαλιστικής Εταιρείας με ιστορία 120 ετών, αφού οι απολυθέντες είναι ο κρίσιμος κρίκος της επαφής και της διατηρησιμότητας των πελατών και των συμβολαίων.

Η εταιρεία οφείλει να επανεξετάσει την απόφασή της άμεσα.

Να προχωρήσει σε διάλογο με τους εργαζόμενους και να τους εντάξει στον Επιχειρησιακό της προγραμματισμό. Μόνο κέρδη θα έχει από αυτή την κίνηση».



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+