«Αλαζόνας» και «αναξιόπιστος» ο Ευ.Βενιζέλος, λένε τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η συνέντευξη Τύπου του υπουργού Οικονομικών... Ευάγγελου Βενιζέλου, τον οποίο κατηγορούν για «αλαζονεία», «αναξιοπιστία» και «απροθυμία να συγκρουστεί με το πελατειακό κράτος».

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του τονίζει ότι «τα σκληρότερα μέτρα που εξαγγέλλει η κυβέρνηση σημαίνουν εξόντωση των λαϊκών στρωμάτων, όχι για να σωθεί η χώρα, όπως λέει, αλλά τα συσσωρευμένα κεφάλαια της πλουτοκρατίας, των πιστωτών, να προστατευτεί η ευρωζώνη και η αυριανή ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων».

Προσθέτει, ακόμη, ότι «ο δρόμος που γυρνά βίαια το λαό δεκαετίες πίσω είναι μονόδρομος για την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που υπηρετούν την άρχουσα τάξη και τους ευρωατλαντικούς συμμάχους της».

«Αλαζονικό» χαρακτηρίζει τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι ο υπουργός «δεν τολμά να ανακοινώνει στο εσωτερικό της χώρας αυτά που συνομολογεί με την τρόικα και το διεθνές κεφάλαιο στο εξωτερικό, απαξιώνοντας να ενημερώσει έστω τον ελληνικό λαό για τις κυβερνητικές αποφάσεις».

Πρόσθεσε ότι η συνέντευξη Τύπου που κ.Βενιζέλου δεν αποτελεί έκπληξη «από μία κυβέρνηση που παίρνει συνεχώς νέα μέτρα εις βάρος του ελληνικού λαού».

Για τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης έκανε λόγο η Δημοκρατική Αριστερά, τονίζοντας ότι «μόλις τρεις μήνες μετά, ξαναγράφει το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο, προσθέτοντας άλλα 7 δισ. ευρώ στα επαχθέστατα πρόσθετα μέτρα των 24 δισ. ευρώ».

«Ο φαύλος κύκλος του κ.Βενιζέλου ανατροφοδοτείται από τα άδικα μέτρα, τη δική του αναξιοπιστία, την απροθυμία του να συγκρουστεί με το πελατειακό κράτος και την έλλειψη προτάσεων για μία βιώσιμη οικονομία» σχολιάζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι.



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+