Δώδεκα συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση ευρείας κλίμακας στη Λευκωσία

Συνολικά 12 άτομα συνέλαβε η Αστυνομία μετά από ευρείας κλίμακας επιχείρηση σε συνεργασία με τοπικούς φορείς στις περιοχές Ιδαλίου, Πέρα Χωριού - Νήσου, Λυθροδόντα, Αγίας Βαρβάρας, Λυμπιών και Αλάμπρας.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, από τις 12 συνολικά συλλήψεις, οι 11 αφορούν πρόσωπα που παρέμεναν παράνομα στο έδαφος της Δημοκρατίας, ενώ ένα πρόσωπο συνελήφθηκε σε σχέση με υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών.

Σύμφωνα με τον κ. Κατσουνωτό, από τις προκαταρκτικές εξετάσεις φαίνεται το πρόσωπο αυτό να εμπλέκεται σε τουλάχιστο τρεις διαρρήξεις και ως εκ τούτου θα οδηγηθεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας όπου και θα ζητηθεί η περαιτέρω κράτηση του.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας εξήγησε ότι η ευρείας κλίμακας επιχείρηση διεξήχθη στις περιοχές της εδαφικής αρμοδιότητας Πέρα Χωριού – Νήσου από την Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας με τη συμμετοχή μελών από διάφορα τμήματα, όπως η ΜΜΑΔ και η Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, και τη συνεργασία των παρατηρητών της γειτονιάς, θεσμού που λειτουργεί στο Δήμο Ιδαλίου από τις 4 Ιουλίου 2011 και της κοινοτικής αστυνόμευσης που λειτουργεί στον εν λόγω Δήμο.

Οπως διευκρίνισε, στόχος της όλης επιχείρησης ήταν η πρόληψη και πάταξη της λαθρομετανάστευσης, των εγκλημάτων κατά περιουσίας, της νεανικής παραβατικότητας, ο έλεγχος κέντρων αναψυχής και η αστυνόμευση δευτερεύοντος οδικού διχτύου.

Η επιχείρηση κάλυψε το Δήμο Ιδαλίου και τις κοινότητες Λυθροδόντα, Λυμπιών, Πέρα Χωρίου, Αγίας Βαρβάρας και Αλάμπρας.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Κατσουνωτό κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διερευνήθηκαν δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων 11 κατοικίες, ελέγχθηκαν ύποπτα οχήματα και αριθμός προσώπων.

Εγιναν ακόμη 22 συνολικά καταγγελίες για τροχαίες παραβάσεις αλλά και άλλες παραβάσεις όπως κάπνισμα σε κέντρα αναψυχής, ενώ κατασχέθηκαν και δυο μοτοποδήλατα που δεν έφεραν πινακίδες εγγραφής.

Ο κ. Κατσουνωτός επεσήμανε τέλος ότι αυτού του είδους οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν και υπέδειξε ότι από την ημερομηνία λειτουργίας του θεσμού του παρατηρητή της γειτονιάς, φαίνεται ότι η συνεργασία τοπικής κοινωνίας και Αστυνομίας άρχισε να αποδίδει καρπούς.



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+