Κάμπινγκ Δρεπάνου Ηγουμενίτσας: Ενοχή-Σκοπιμότητα-Βλακεία

Η απόφαση πλειοψηφίας του Δημ. Συμβουλίου να ακυρώσει τον διαγωνισμό για το κάμπινγκ, μετά την επιστροφή, λόγω ελέγχου, από την Περιφέρεια Ηπείρου... για επαναβαθμολόγηση των προσφορών, είναι παράνομη. 

-Γιατί η εγκυρότητα ή η νομιμότητα του διαγωνισμού κρίθηκε από την επιτροπή του άρθρου 152 του ΔΚΚ κατά την εκδίκαση των προσφυγών.
-Γιατί με την απόφαση αυτή της επιτροπής που αναπέμφθηκε η υπόθεση στο Δήμο Ηγουμενίτσας, για ορθή επαναβαθμολόγηση των προσφορών σε εφαρμογή του άρθρου 11 της διακήρυξης δέσμευε και υποχρέωνε το Δήμο Ηγουμενίτσας να επιληφθεί αποκλειστικά και μόνο της ορθής επαναβαθμολόγησης των προσφορών, χωρίς δυνατότητα παρέκλησης.
-Γιατί σε εφαρμογή του άρθρου 231 του Ν.3852/10 (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ) είναι υποχρεωτική πλέον η συμμόρφωση των μονομελών και συλλογικών Οργάνων των ΟΤΑ στις αποφάσεις των ελεγκτικών Αρχών Περιφέρειας ή ελεγκτή Νομιμότητας.
-Γιατί η απόφαση της πλειοψηφίας στερείται της ειδικής και εμπεριστατωμένης νομικής αιτιολογίας που απαιτείται για την ακύρωση της Διοικητικής πράξης και εν προκειμένου του συγκεκριμένου διαγωνισμού.
-Γιατί συνεπάγεται σοβαρές έννομες και οικονομικές συνέπειες τόσο του Δήμου όσο και των ιδιωτών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Άραγε αναλογίζονται οι της Δημοτικής Αρχής των ευθυνών σε περίπτωση έγκρισης της ακύρωσης αυτής και ποιοί θα ευθύνεται στην περίπτωση αυτή για την αποζημίωση των θιγόμενων;
Τίθεται δε, το εύλογο κοινωνικό, πολιτικό ερώτημα, γιατί ο κατά τα άλλα άμεσης δράσης Δήμαρχος Ηγουμενίτσας με το νέο προφίλ που επιδιώκει να οικοδομήσει για τον εαυτό του, άφησε να παρέλθει τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, άπρακτο, χωρίς να ακυρώσει τον διαγωνισμό, αν υφίστατο τέτοιος λόγος και γιατί στην προηγούμενη συνεδρίαση δεν έθεσε το θέμα της ακύρωσης παρά μόνο της επικύρωσης ή μη των πρακτικών επαναβαθμολόγησης των προσφορών;
Ποια δε σκοπιμότητα εξυπηρετούν οι δυο πρωτότυπες για τα Αυτοδιοικητικά Ιδρύματα ψηφοφορίες στο Δ.Σ. για το ίδιο θέμα; Πράγμα που είναι νομικά ελεγκτέο. Ωσον αναφορά δε, το θέμα της παραταξιακής πειθαρχίας που έθεσε ο Δήμαρχος δεν υπαγορεύονταν από ενσυνείδητη επιλογή αλλά από σκοπιμότητα του τρισδιάστατου της Δημαρχιακής πλειοψηφίας. Τέλος, γνωρίζει ότι με την απόφαση αυτή ο Δήμαρχος θα επιφέρει το χειρότερο οικονομικό πλήγμα τόσο στις Τουριστικές υποδομές της περιοχής όσο και στις οικονομοαναπτυξιακές προσπάθειες του τόπου;
Αν δεν το γνωρίζει θα υποχρεωθώ να του αποκαλύψω τις συνέπειες – εγκλήματα προσεχώς.
892fm.blogspot.com



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+