Δριμύ κατηγορώ

Είναι παράξενο, είναι γελοίο αλλά και παράλογο αυτό που συμβαίνει με τους πολίτες της χώρας αυτής. Ευθύνονται όλοι για όλα εκτός από εμάς.
Στις κομπίνες πρώτοι οι Έλληνες για να κλέψουν χρήματα από το Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή από το ίδιο τους το σπίτι και όταν τους ρωτούσες ΓΙΑΤΙ σου έλεγαν "όλοι τρώνε γιατί να μην φάω και εγώ;". Στις εκλογές όταν έλεγες στον μέσο Έλληνα πολίτη ότι δεν θα ψηφίσω ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας σε κοίταζε σαν να είσαι εξωγήινος και σου έλεγε "σώπα μωρέ,υπάρχει άλλος πιο ικανός; Εσύ θα σώσεις την Ελλάδα;" Ο Έλληνας πολίτης έγινε πελάτης στα "βολευτικά" γραφεία και όταν τον ρωτούσες ΓΙΑΤΙ σου έλεγε "γιατί να μην μπει το παιδί μου στο δημόσιο να ξύνεται;" ή "γιατί να είναι το παιδί μου φαντάρος στον Έβρο και να μην το φέρω στην Αθήνα;".

Και ερχόμαστε στο τώρα όπου ο ένας από τους αντιπροέδρους της κυβέρνησης λέει "μαζί τα φάγαμε". Και όταν παίρνονται τα νέα θανατηφόρα οικονομικά μέτρα για τους πολίτες ο πρωθυπουργός της χώρας λέει "το 2009 πήρα μια δυνατή καθαρή εντολή από τον λαό για να κυβερνήσω". Δεν θα βγάλω "λάδι" κανέναν από τους προηγούμενους και νυν κυβερνώντες αλλά ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑ τους έδωσες το τέλειο άλωθι και αυτοί τώρα μέρα με την ημέρα σε πατάνε. Το 80%-85% που έπαιρναν σε ψήφους τα δυο κόμματα εξουσίας τους το έδινες εσύ με ελαφρά την καρδία Έλληνα.Τα ελλείμματα δημιουργήθηκαν από αυτούς σε συνεργασία με εσένα Έλληνα. Η νυν κυβέρνηση εκλέχθηκε από εσένα Έλληνα και ταυτόχρονα μεγάλα και ευσυνείδητα μυαλά που είναι Ελληνόπουλα προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους σε άλλες πατρίδες γιατί εσύ Έλληνα με τον τρόπο σου τους έδιωξες,όταν υποστήριζες και ψήφιζες αναξιοκρατικά συστήματα. Είμαστε σαν τις τριτοκοσμικές χώρες όπου οι κυβερνήσεις "φυτεύονται" από τις μεγάλες δυνάμεις και για αυτό ευθύνεσαι εσύ Έλληνα γιατί εσύ τους υποστήριξες.

Όλα αυτά Έλληνα συμβαίνουν γιατί ποτέ δεν ανέλαβες την ευθύνη των πράξεών σου, γιατί ποτέ δεν κατάλαβες την βαρύτητα της ψήφου σου, γιατί ήθελες να ζεις σαν βασιλιάς χωρίς να δουλέψεις, γιατί τα έπαιρνες όλα στον χαβαλέ, γιατί ήθελες να βολευτείς και όχι να δουλέψεις, γιατί ντρεπόσουν για την σημαία σου και τον ύμνο σου, γιατί το σημαντικό ημερήσιο θέμα σου ήταν τι φορούσε και με ποιον έχει σχέση η τάδε τηλεπαρουσιάστρια, γιατί ήθελες να πατήσεις στο κουφάρι του συμπολίτη σου για να ευημερήσεις εσύ, γιατί το καλοκαίρι που μας πέρασε παράτησες το καθήκον σου προς τα παιδιά σου και άδειασες τις πλατείες και γέμισες τις παραλίες, γιατί θα πας να σκοτωθείς με τον αντίπαλο οπαδό μιας άλλης ποδοσφαιρικής ομάδας αλλά δεν θα πας να σκοτωθείς για το παιδί σου, γιατί δεν κατάλαβες ότι για να ζήσεις πρέπει να δουλέψεις. Η έννοια Ατομική Ευθύνη δεν ξέρεις ή μάλλον δεν θες να ξέρεις τι πάει να πει όπως δεν ξέρεις τι πάει να πει και Επαγγελματική Ηθική ή Ηθική σκέτο. Κατ έπεσες μέσα στον βούρκο και ακόμα και τώρα την ύστατη στιγμή κυλιέσαι εκεί μέσα αδιαφορώντας. Αδιαφορώντας για το δικό σου αύριο, αδιαφορώντας σε ποιο κόσμο, σε ποια κοινωνία σε ποιο κράτος θα φέρεις το παιδί σου να ζήσει. Δεν φοβάσαι για ολα αυτά που θα γίνουν για σένα χωρίς εσένα...

Αναγνώστης



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+