Έδωσε ανάσα σε 15.773 παιδιά

Θετικός είναι ο απολογισμός του α'εξαμήνου

του έτους για το "Χαμόγελο του Παιδιού,

καθώς...

παρά την οικονομική δυσπραγία κατάφερε να διατηρήσει όλες τις δράσεις του και να ανταποκριθεί σε κάθε αίτημα, ενώ ήταν συνεπές και στις οικονομικές υποχρεώσεις του.

Στους πρώτους έξι μήνες του 2011 η γραμμή 1056 δέχτηκε 131.013 κλήσεις και στήριξε 12.585 παιδιά. Επίσης, 3.188 παιδιά και οι οικογένειες τους στηρίχτηκαν με τρόφιμα, ρούχα, παπούτσια και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Το "Χαμόγελο του Παιδιού" χειρίστηκε 66 περιστατικά εξαφανίσεων, ενεργοποιώντας σε κάποιες περιπτώσεις το Amber Alert, ενώ για 126 παιδιά που διέτρεχαν άμεσο κίνδυνο προχώρησε σε επιτόπια παρέμβαση με ειδικά οχήματα. Τέλος, 394 παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας και οι οικογένειές τους βρήκαν λύσεις με την παρέμβαση του οργανισμού.

"Πριν από λίγο καιρό είχαμε πει ότι το ''Χαμόγελο'' έχει οικονομικά ενάμιση μήνα ζωής. Αυτό ταρακούνησε τον κόσμο. Χάρη στον κόσμο τα καταφέραμε και θα συνεχίσουμε. Είμαστε ο μοναδικός οργανισμός που λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα και θα συνεχίσουμε να είμαστε εκεί για κάθε παιδί", τόνισε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος Κώστας Γιαννόπουλος.

Ο κ. Γιαννόπουλος ανακοίνωσε, τέλος, ότι σύντομα θα λειτουργήσουν τρία σπίτια φιλοξενίας κακοποιημένων παιδιών στο Αγρίνιο, στην Καβάλα και την Αχαΐα..



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+