Στην Ανταρκτική επιστρέφει ο αυτοκρατορικός πιγκουίνος που «παραστράτησε»

Ο νεαρός αυτοκρατορικός πιγκουίνος που βρέθηκε σε παραλία της Νέας Ζηλανδίας, 4.000χλμ μακριά από τον τόπο του, θα μεταφερθεί πίσω στη Ανταρκτική. Το ταξίδι ξεκινά στις 29 Αυγούστου και η μεταφορά θα γίνει με ερευνητικό πλοίο σε ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες του κλουβί.

Ο Ζωολογικός Κήπος του Ουέλινγκτον, όπου ο πιγκουίνος ζούσε από τον Ιούνιο, ανακοίνωσε ότι ο «Happy Feet» όπως ονομάστηκε, θα επιβιβαστεί στο ερευνητικό πλοίο «Tangaroa».

Ένας κτηνίατρος του ζωολογικού κήπου θα συνοδεύει τον Happy Feet, ο οποίος θα εφοδιαστεί με μία συσκευή GPS ώστε οι χιλιάδες φίλοι που έχει αποκτήσει μετά τη διάσωσή του να μπορούν να παρακολουθήσουν την πορεία του.

Ήδη υπάρχουν αρκετά sites στο Ιντερνετ όπως το www.sirtrack.com. και www.ourfarsouth.com.

Ο πιγκουίνος, που είναι ο δεύτερος αυτοκρατορικός, ο οποίος εμφανίζεται στη Νέα Ζηλανδία από το 1967, βρέθηκε από έναν άνδρα που είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο του στην παραλία Πέκα Πέκα.

Οι ειδικοί δίστασαν αρχικά να επέμβουν διότι φαινόταν σε καλή κατάσταση. Αλλά, όταν έπεσε σε λήθαργο, τον μετέφεραν στον ζωολογικό κήπο του Ουέλινγκτον, όπου διαπιστώθηκε ότι το στομάχι του ήταν γεμάτο άμμο.

Ο Τζον Γουάιεθ, κορυφαίος γαστρεντερολόγος του νοσοκομείου του Ουέλινγκτον πραγματοποίησε ενδοσκοπική επέμβαση αφαίρεσης τουλάχιστoν 3 κιλών άμμου από το πεπτικό σύστημα του Happy Feet.

Οι ειδικοί εξηγούν ότι οι πιγκουίνοι τρώνε χιόνι για να εξασφαλίζουν ενυδάτωση και πιστεύουν ότι ο Happy Feet, μακριά από το φυσικό του περιβάλλον, μπερδεμένος, έτρωγε άμμο.



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+