Τα σημαντικά πρωτότυπα της Φρανκφούρτης

Από τις 80 πρεμιέρες και παρουσιάσεις νέων μοντέλων, υπάρχουν και πολλά πρωτότυπα που έχουν το δικό τους ξεχωριστό ενδιαφέρον.


Η φετινή (64η) έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης δείχνει πιο στοχευμένη από ποτέ. Από τα νέα μοντέλα δεν λείπουν, οι «ακρότητες» με ιδιαίτερα φουτουριστικά πρωτότυπα μοντέλα που έχουν ασυνήθιστο design και υπερ-εξελιγμένες τεχνολογίες. Ανάμεσα σε αυτά, όμως, υπάρχουν και κάποια concepts που έχουν το δικό τους ξεχωριστό ενδιαφέρον, αφού θα μας οδηγήσουν σε αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής με εμπορική σημασία. Ακολουθούν κάποιες σημαντικές πρεμιέρες που αναμένεται να απασχολήσουν αρκετά στο μέλλον:

Δυναμικό παρόν θα δώσει η Audi στην έκθεση της Φρανκφούρτης, τόσο με μοντέλα παραγωγής όσο και με πρωτότυπα, τα οποία αναμένεται να κλέψουν τις εντυπώσεις. Πλήθος φλας θα συγκεντρώσει το Audi A2 Concept , το οποίο θα οδηγήσει στη 2η γενιά του μικρού μοντέλου της Audi. Οι μεγάλοι σταρ, όμως, του περίπτερου της Audi αναμένεται να είναι τα δύο μικρά ηλεκτρικά πρωτότυπα της, τα Audi Urban Sportback και Spyder .

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό, όμως, είναι και το Citroen Tubik Concept , μέσω του οποίου οι Γάλλοι μας δείχνουν πώς θα μπορούσαν να μοιάζουν τα van και mini bus του μέλλοντος.

Ένα από τα μεγάλα αστέρια της Φρανκφούρτης θα είναι δίχως αμφιβολία και το Ford Evos Concept , ένα ηλεκτρικό σπορ όχημα που μας δίνει μια πρώτη γεύση της σχεδιαστικής λογικής που θα επικρατήσει στη Ford άμεσα. 

Μεγάλη εντύπωση αναμένεται να προκαλέσει και το πρωτότυπο Jaguar C-X16, τόσο επειδή από αυτό θα προκύψει η μικρότερη Jaguar της γκάμας όσο και λόγω της υβριδικής τεχνολογίας που αυτό φέρει.

Ούτε όμως και στην Kia θα λείψουν τα φλας. Ας είναι καλά το πρωτότυπο Kia GT , ένα 4θυρο εντυπωσιακό πισωκίνητο όχημα, το οποίο υιοθετεί πλήρως την coupe λογική. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η έκδοση παραγωγής θα φέρει το όνομα Veredus.

Με τεράστιο ενδιαφέρον αναμένεται και το Land Rover DC100 Concept , ένα πρωτότυπο που είναι ενδεικτικό για τη νέα μορφή που θα πάρει το θρυλικό Defender από το 2015 και μετά.

Μεγάλη έκπλήξη αποτέλεσε και η δημοσιοποίηση των πρώτων πληροφοριών του Opel One Euro Car Concept . Πρόκειται για ένα διθέσιο ηλεκτρικό όχημα, το οποίο χρειάζεται μόνο ένα ευρώ ρεύματος για να διασχίσει 100 χλμ!

 Το περίπτερο της Peugeot θα κοσμήσει το εντυπωσιακό Peugeot HX1 Concept , ένα υβριδικό (plug-in) μοντέλο πετρελαίου, που παντρεύει την ευρυχωρία για έξι άτομα με τις σπορ γραμμές της σχεδίασης.

Πιο κοντά στην παραγωγή βρίσκεται το Skoda MissionL , ένα μοντέλο που μας δίνει μια πρόγευση της μορφής που θα έχει η νέα γενιά της δημοφιλούς Octavia.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και το smart forvision , το οποίο μας ενημερώνει για τη σχεδιαστική λογική που θα ακολουθηθεί στην 3η γενιά του smart fortwo. 

Τέλος, η VW δε θα μπορούσε να μείνει πίσω στο ζήτημα «ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης» και στη Φρανκφούρτη θα κάνει ντεμπούτο το VW Nils Concept .



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+