Μήπως τελικά έχουμε χούντα;

Το είχα ξανασκεφτεί πολλές φορές στο παρελθόν αλλά ήθελα να είμαι όσο πιο δύσπιστος γίνεται ώστε να μην πω με τη μία...
"Ναι έχουμε χούντα" και γίνω γραφικός. Πολλοί σιγουρεύτηκαν στις 29 Ιουνίου, αλλά εγώ όχι τελείως. Τότε έγινε προβοκάτσια κατά 99,99%, αλλά αν νικούσε αυτό το 0,01% και τα ΜΑΤ είχαν όντως δεχθεί επίθεση από κουκουλοφόρους;

Σημασία έχει πως δόθηκε μία αφορμή (προστασία της σωματικής ακεραιότητας των αστυνομικών) και αυτοί άρχισαν να απειλούν τη σωματική ακεραιότητά ΟΛΩΝ των υπολοίπων. Εννοείται ότι η πραγματική αιτία ήταν να φύγει ο κόσμος από την πλατεία και να τρομοκρατηθούν όσοι δεν πήγαν ώστε να μην πάνε ποτέ.

Όπως και τότε που έδιωξαν τις σκηνές, χρησιμοποιήθηκε η γελοία δικαιολογία του τουρισμού ως αφορμή. Η αιτία ήταν η ίδια. Χθες όμως τι; Παρατήρησα μία ομάδα αναρχικών (περίπου 50-100 άτομα)που φώναζαν τα δικά τους συνθήματα για τους εργάτες και τα ΜΑΤ και γενικότερα συμπεριφέρονταν λες και ήθελαν να μετατρέψουν όλους τους αγανακτισμένους σε αναρχικούς ή να μείνουν μόνοι τους στην πλατεία.

Έτσι έδιωξαν μια ομάδα ανθρώπων που δεν κατάλαβα ακριβώς τι ήταν -λογικά εθνικιστές- και έπειτα επιτέθηκαν στους δημοσιογράφους (καλά τους έκαναν) με αποτέλεσμα να τους διώξουν και αυτούς.

Τέλος προσπάθησαν να διώξουν όλους όσους κρατούσαν ελληνικές σημαίες έλεγαν πως σε περίπτωση επεισοδίων ΄δε θα μπορούσαν να πετάξουν πέτρες μιας και κρατούσαν τη σημαία. Σ' αυτή τους την προσπάθεια, υπήρξαν εντάσεις και ανταλλάχθηκαν βρισιές με αποτέλεσμα οι τύποι με της ελληνικές σημαίες να οπισθοχωρούν και να έχουν φτάσει λίγο πιο δίπλα από εκεί που ήταν τα ΜΑΤ (δεν ήταν παραταγμένοι εκεί που ήταν πιο παλιά και ούτε υπήρχαν κάγκελα).

Κάπου εκεί ηρέμησαν τα πνεύματα και δεν υπήρχαν εντάσεις. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι αστυνομικοί θα μπορούσαν να είχαν παρέμβει ώστε να μην πλακωθούν μεταξύ τους οι διαδηλωτές αλλά αυτοί άλλο που δεν ήθελαν.

Επίσης θα ΕΠΡΕΠΕ να έχουν προστατέψει κάπως τους δημοσιογράφους οι οποίοι ήταν πολύ λίγοι και δεν μπορούσαν να τα βάλουν με 100 άτομα. Τέλος πάντων. Στη συνέχεια όλα κύλησαν ήρεμα μέχρι περίπου τις 22.00, όταν έπρεπε να ανοίξει η Αμαλίας για να διευκολυνθούν όσοι έκαναν τη βραδινή τους έξοδο και να μη χρειαστεί να κάνουν κύκλο.

Τότε τα ΜΑΤ με απίστευτο θάρρος έβαλαν τις ασπίδες μπροστά, φώναξαν ΑΕΡΑΑΑΑΑΑ, και άρχισαν να σπρώχνουν τον κόσμο. Όταν αυτός έφτασε έξω από τη Μεγάλη Βρετάνια και πάνω στα σκαλιά της πλατείας, οι προστάτες του πολίτη αποφάσισαν να παραμείνουν εκεί και να κρατήσουν με πάθος τη θέση τους γι' αυτό δεν άφηναν κανέναν να περάσει και όποιος τους πλησίαζε επικίνδυνα του έριχναν και καμιά κλωτσιά.

Έτσι οι περισσότεροι διαδηλωτές μπήκαν μέσα στην πλατεία ενώ μερικοί έφυγαν. Εκείνη την ώρα διεξαγόταν και η Λ.Σ. η οποία είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή. Δεν άλλαξε τίποτα μέχρι τις 12 και κάτι όπου οι Μονάδες Αποκατάστασης της Τάξης αποφάσισαν -επιτέλους- να κάνουν τη δουλεία τους και να διώξουν τον κόσμο από την πλατεία ώστε να μπορέσουν να μαστουρώσουν ελεύθερα όσοι ήθελαν μιας και μπροστά σε τόσο κόσμο ένιωθαν άβολα.

Γι' αυτό άρχισαν να έρχονται από παντού, ο κόσμος έφυγε, όσοι πήγαν στο μετρό ήταν άτυχοι γιατί εκεί τους περίμεναν και άλλα ΜΑΤ που συνέλαβαν ορισμένους και όσοι είχαν αποφασίσει να πάνε για φαγητό στα everest ή τα McDonalds ήταν άτυχοι μιας και έφαγαν ξύλο και αυτοί.

Γύρω στη 1.30 επέστρεψαν αρκετοί πολίτες στην πλατεία για να συλλάβουν τους ναρκομανείς και να τους παραδώσουν στην ασφάλεια. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μπορώ να ερμηνεύσω την επίθεση των ΜΑΤ στους ειρηνικούς διαδηλωτές.

Την άποψή μου ότι τελικά ίσως έχουμε χούντα ενίσχυσαν τα ΜΜΕ. Άκουσα δύο δελτία ειδήσεων στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και κανένα δεν ανέφερε καν ότι έγινε συγκέντρωση. Τα μεγάλα σάιτ δεν ανέφεραν επίσης τίποτα με εξαίρεση το tromaktiko που έβαλε κάποιες αναρτήσεις αλλά έπρεπε περισσότερες.

Αναγνώστης



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+