Συνεχίζονται οι επιθέσεις με Predator

Συνεχίζονται οι επιθέσεις με Predator

Τις επιθέσεις κατά συγκεκριμένων στόχων με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Predator θα συνεχίσει στη Λιβύη το ΝΑΤΟ...
παρά την παρουσία αμάχων κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις. «Τα πλήγματα αυτά θα συνεχιστούν», είπε ο ναύαρχος Ρας Χάρντινγκ,

αναπληρωτής διοικητής της επιχείρησης "Ενοποιημένος προστάτης" του ΝΑΤΟ στη Λιβύη και συνέχισε:
«Ζητούμε από τους πολίτες στις περιοχές που πλήττονται να απομακρύνονται από τις δυνάμεις του καθεστώτος, τις εγκαταστάσεις και το (στρατιωτικό) εξοπλισμό όταν είναι δυνατόν, ώστε να μπορούμε να κτυπάμε με μεγαλύτερη επιτυχία και με το λιγότερο κίνδυνο για τους πολίτες».
Το βράδυ του Σαββάτου γύρω στις 20:40, το ΝΑΤΟ κατέστρεψε έναν πύραυλο εδάφους-αέρος SA-8 με τη βοήθεια ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην Τρίπολη, διευκρίνισε.
Η βολή του μη επανδρωμένου αεροσκάφους μπόρεσε να καθυστερήσει όταν διαπιστώθηκε ότι ένας ορισμένος αριθμός πολιτών έπαιζαν ποδόσφαιρο δίπλα στον πύραυλο και οι χειριστές του αεροσκάφους μπόρεσαν να περιμένουν έως ότου οι ποδοσφαιριστές διαλυθούν προτού κτυπήσουν, αναφέρεται στο ανακοινωθέν του ΝΑΤΟ.
«Το πλήγμα αυτό είναι ένα άριστο παράδειγμα της περίπλοκης και ρευστής κατάστασης την οποία οι αεροπορικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ αντιμετωπίζουν καθημερινά στο πλαίσιο της επιχείρησης Ενοποιημένος προστάτης. Το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να αποφύγει απώλειες στον άμαχο πληθυσμό», σημείωσε ο ναύαρχος Χάρντινγκ.

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+