Στις δεξαμενές ύδρευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας τα... μπάνια των λαθρομεταναστών

Ας πούμε πως η νέα Δημοτική Αρχή βρήκε καμένη γη και έπαθε Μνημονιακή οικονομική ηλεκτροπληξία.

Άρα θα …συμβιβαστούμε με την ιδέα πως η νέα αυτή Δημοτική Αρχή δεν θα ασχοληθεί με αντικείμενα που απαιτούν χρήμα.
Ας κάνουμε πως θα παραδεχτούμε το γεγονός της πλήρης απραξίας σε θέματα εκτέλεσης έργων και οικονομικής διαχείρισης.
Πως βασικό μέλημα της νέα Δημοτικής Αρχής θα είναι οι …διαπιστώσεις.

Ήδη διαπίστωσε πως η υπόθεση του Αγωγού Φυσικού Αερίου είναι …τελειωμένη και η ερημοποίηση ολόκληρης της τουριστικής Ζώνης της Θεσπρωτίας, που συμπίπτει με τα παράλια διοικητικά όρια του Δήμου της Ηγουμενίτσας, είναι οριστικοποιημένη με την εργοστασιοποίησή της.

Ήδη διαπίστωσε πως η υπόθεση της Χερσαίας Ζώνης του λιμανιού, είναι και αυτή …τελειωμένη, αφού σύμφωνα με τις δηλώσεις του νέου Δημάρχου μας υπάρχουν …νομικά εμπόδια, που δεν επιτρέπουν την χρήση της από τον Δήμο, όπως γίνεται όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Άρα αυτή πρέπει να επιστραφεί στον ΟΛΗΓ, μιας και την διεκδικεί ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος, ώστε να …πουληθεί πιο εύκολα το λιμάνι μας, μαζί με τη Χερσαία Ζώνη.

Τώρα, αν η παραλιακή πόλη της Ηγουμενίτσας μετατραπεί σε ενδοχώρα του ιδιωτικού λιμανιού.
Αν οι κάτοικοι της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, θα βλέπουν τη θάλασσά τους με το …κιάλι και αν θέλουν να αγγίξουν με τα χέρια τους την αλμύρα, με την οποία τόσες γενεές έζησαν, θα πρέπει να τα …ακουμπήσουν στον ιδιοκτήτη της Χερσαίας Ζώνης.
Αν υποβαθμιστεί γενικότερα η ποιότητα της ζωής των κατοίκων του νέου …Καλλικρατικού Δήμου, δεν πρέπει να μας προβληματίσει και πολύ, γιατί σαν αντιστάθμισμα θα έχουμε εξασφαλίσει τις καλές σχέσεις της νέας Δημοτικής Αρχής με τα στελέχη του Κόμματος που την έχρισε, τη στήριξε και τελικά την οδήγησε στην εξουσία.

Αυτά είναι τα περίφημα ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ, που συνήθως επικαλούνται οι νέοι Αυτοδιοικητικοί, όταν αποφασίζουν να θυσιάζουν συμφέροντα του τόπου και των κατοίκων του.
Ήδη η νέα Δημοτική Αρχή, διαπίστωσε πως το θέμα των προβλημάτων που προκαλεί η εδώ παρουσία των χιλιάδων Λαθρομεταναστών, έχει λήξει, μιας και η κυβέρνηση του Κόμματος που την οδήγησε στην εξουσία, δεν πρέπει να πιέζεται, ή να εκβιάζεται ή να συγκρούεται μαζί της.

Άρα οι κάτοικοι έχουν δικαίωμα δυο επιλογών:
Ή να εγκαταλείψουν τα σπίτια, τα γραφεία, τα καταστήματα και τις περιουσίες τους γενικότερα και να …μεταναστεύσουν.
Ή να συμβιβαστούν με τις νέες συνθήκες, όπως τις έχουν ήδη επιβάλει οι Λαθρομετανάστες.

Τώρα, αν οι κάτοικοι στερηθούν το αγαθό της ελευθερίας.
Αν δεν θα έχουν δικαίωμα να κυκλοφορούν τις βραδινές ώρες.
Αν θα δέχονται τα παιδιά τους να …βιάζονται, να μην πηγαίνουν στα σχολεία τους, στα φροντιστήρια ή τα γήπεδα,, χωρίς ….σεκιούριτι, ασφάλεια.
Αν θα υποχρεωθούν να καταστρέφονται σε καθημερινή βάση τα σπίτια τους, τα αυτοκίνητά τους, οι περιουσίες τους.
Ας μη μας … ξενίζουν, γιατί θα πρέπει όλα αυτά να τα παραμερίσουμε, μπροστά στην επιτυχία της νέας Δημοτικής Αρχής, να είναι από τις λίγες που …δεν στενοχωρούν την Κυβέρνηση και το Κόμμα. Ποιος ξέρει, μπορεί και το κόμμα και η Κυβέρνηση, κάποια στιγμή να μας φανούν χρήσιμοι …φίλοι.

Ας αρκεστώ σ’ αυτές τις πρώτες …διαπιστώσεις της νέας Δημοτικής Αρχής, γιατί είναι από τις πρώτες που έκανε και τις δημοσιοποίησε ο νέος Δήμαρχός μας με ύφος, σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Όμως υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν επιτρέπεται η νέα Δημοτική Αρχή να αρκείται σε απλές διαπιστώσεις.
Όταν αφ’ ενός δεν απαιτούν χρήμα, που είναι και η μεγάλη αδυναμία του νέου Δημάρχου και αφ’ ετέρου έχουν να κάνουν με την υγεία των κατοίκων, θα πρέπει να αναδεικνύονται.

Ένα, λοιπόν, τέτοιο και τόσο σοβαρό θέμα, είναι η ανεξέλεγκτη πρόσβαση των Λαθρομεταναστών στις δεξαμενές ύδρευσης του Δήμου.
Καταγγέλλεται από κατοίκους πως οι Λαθρομετανάστες κάνουν τα …μπάνια τους (άνθρωποι είναι και έχουν ανάγκη να πλένονται) μέσα στις δεξαμενές αυτές.

Ενώ, λοιπόν, η νέα Δημοτική Αρχή έχει πληροφορηθεί αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα που διαπράττεται σε βάρος των κατοίκων, από τη μία πιέζει να μην δημοσιοποιηθεί, για να μην …πανικοβληθεί ο κόσμος (η φράση είναι δική τους και καταγεγραμμένη) και από την άλλη δεν τολμάει να …παρέμβει, ώστε να μην, τουλάχιστον, επαναληφθεί.

Εμείς όμως δεν έχουμε το δικαίωμα να …σιωπήσουμε, για να μη στενοχωρήσουμε τον νέο Δήμαρχό μας.
Εξ άλλου ήδη μας έχει κατατάξει στους «εχθρούς» της Δημοτικής Αρχής, άρα…

Και να σοβαρευτούμε.
Έχει χρέος η νέα Δημοτική Αρχή να παρέμβει άμεσα, δυναμικά, υπεύθυνα και αποτελεσματικά, ώστε να εξασφαλιστεί η προστασία του πολίτη.
Αν δεν είναι σε θέση ούτε αυτό να κάνει, τότε ας βγει δημόσια να δηλώσει την αδυναμία της, ώστε οι κάτοικοι οι ίδιοι να μεριμνήσουν για την αυτοπροστασία τους.
Σ’ αυτήν την περίπτωση, εμείς έχουμε χρέος να στραφούμε και προς τις Δικαστικές Αρχές, για να επιβληθεί αυτή η προστασία.
ttp://892fm.blogspot.com/

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+