Λευκωσία: Τα βαρέα φορτηγά βάσανο για τη Δευτερά

Ιδιαίτερα έντονο είναι το πρόβλημα της διέλευσης μεγάλων βαρέων φορτηγών - συνήθως φορτωμένων με σκύρα, αμμοχάλικα και μεγάλους βράχους- που περνούν από την οδό Αγίας Μαρίνας στη...
Δευτερά και μέσω μιας περιορισμένου πλάτους σύνδεσης διέρχονται από τη Λεωφόρο Μακαρίου Γ’, στην κεντρική λεωφόρο Δευτεράς. Το θέμα επανέφερε χθες στο προσκήνιο με ανακοίνωσή του το Κίνημα Οικολόγων, που καλεί τις αρμόδιες αρχές να εφαρμόσουν αυστηρή αστυνόμευση και μέτρα αποθάρρυνσης της διέλευσης των φορτηγών στο συγκεκριμένο δρόμο.
Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας του Κινήματος, έχει καταγγείλει και άλλοτε την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση που περιγράφεται στην οδό Αγίας Μαρίνας στην Κάτω Δευτερά όπου, παρά τις απαγορεύσεις, διέρχονται ακατάπαυστα μεγάλα οχήματα και βαριά φορτηγά. Η οδός Αγίας Μαρίνας ενώνει τη Λεωφόρο Μακαρίου Γ’, την κεντρική λεωφόρο Δευτεράς, με τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Παλαιχωρίου και χρησιμοποιείται από χιλιάδες οχήματα καθημερινώς.

Η κοινοτική αρχή και οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ξεσηκωθεί και ζήτησαν την απαγόρευση της διέλευσης των βαριών οχημάτων, προσθέτουν οι Οικολόγοι.
Μετά τη διαπίστωση του σοβαρού προβλήματος πριν μερικά χρόνια, απαγορεύτηκε η διέλευση των φορτηγών και έγινε επαρκής σηματοδότηση. Όμως, συχνά-πυκνά οδηγοί φορτηγών αλληλοενημερώνονται μεταξύ τους ότι δεν υπάρχει αστυνόμευση. Πρόσφατες μετρήσεις από το Τμήμα Περιβάλλοντος απέδειξαν ότι το επίπεδο ηχορύπανσης στη συγκεκριμένη οδό υπερβαίνει τα αποδεκτά όρια και την ημέρα και τη νύχτα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο τις πρωινές ώρες, αφενός λόγω του θορύβου και αφετέρου λόγω του ότι για να εισέλθουν στην Οδό Αγ. Μαρίνας, αλλά και να εξέλθουν από αυτή, δημιουργείται έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+