Κόκκινα και σομόν ζόρια

Από το Μαρικάκι
Φτάσαμε λοιπόν στην ώρα του ξεπουλήματος για το οποίο ο πρωθυπουργός άνοιξε τα χαρτιά του παρουσιάζοντας τον ατελείωτο κατάλογο των αποκρατικοποιήσεων.
Αφού τα δημοσιονομικά μέτρα δεν απέδωσαν – κατά το αναμενόμενο ακόμα και για αυτούς που τα κατάρτισαν – τώρα με τον τίτλο «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» ή «αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας» εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια μας σκηνές από το έργο της ανδιάρθρωσης (τι άλλο είναι το ξεπούλημα, αποπληρωμή των πιστωτών σε είδος, αφού το ρευστό δε μαζεύτεαι με τίποτα) για το οποίο Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου σκίζουν τα ρούχα τους ότι δεν πρόκειται να συμβεί.

Μπροστά σε αυτή την τραγωδία, η αριστερά παραμένει στα ίδια: ο εν πολλαίς αμαρτίες και παλινωδίες περιπαισών ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει μία ακόμη έκκληση συμπόρευσης προς το ΚΚΕ, κάτι το οποίο έκανε και πριν ένα χρόνο αλλά δεν στήριξε έμπρακτα, τραβώντας για τη σύγκλιση με τα διαφοροποιημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Τώρα που η πορτογαλική αριστερά (Μπλόκο και ΚΚ) δείχνει να εννοεί την αναζήτηση κοινής δράσης εν όψει της υπαγωγής της χώρας στο μηχανισμό της επιτήρησης που της επιβάλλεται, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί ένα χρόνο μετά αμήχανος έναν δρόμο που δεν άνοιξε ο ίδιος, ενώ θα μπορούσε, αν ο ΣΥΝ δεν είχε προτάξει την κομμαιτκή του επιβίωση εώς και προσδοκία ενίσχυσης με απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

Τώρα, ακόμα κι αν η έκκλησή του είναι ειλικρινής το πιθανότερο είναι να μην εκληφθεί ω ς τέτοια από τον έτερο και ηγεμονεύοντα πυλώνα της Αριστεράς (κάτι σαν την ιστορία με το βοσκό). Ήδη η Αλέκα Παπαρήγα επανειλλημένα μέσα σε λίγες μέρες απέρριψε οποιαδήποτε προοπτική κοινής δράσης κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ ότι παραπλανεί τους εργαζόμενους με την άποψη περί επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους: «αυτοί που ισχυρίζονται πως υπάρχει φιλολαϊκή αναδιάρθρωση του χρέους, κοροϊδεύουν».

«Εμείς λέμε ότι είναι όλο παράνομο» ισχυρίζεται η Αλέκα Παπαρήγα καλώντας το λάο να μην το πληρώσει. Τι σημαίνει για το ΚΚΕ ο λαός να μην πληρώσει το χρέος; Να κατακτηθεί η Λαϊκή εξουσία. Μόνο τότε να μην το πληρώσει και μόνο τότε η μη αποπληρωμή του θα οδηγήσει σε έξοδο από την ΕΕ. Το ΚΚΕ σε αυτή την ανυπολόγιστων διαστάσεων κρίση, διακηρύσσει ότι η απάντηση στο χρέος δεν είναι υπόθεση του λαού γιατί δεν το δημιούργησε ο λαός. Όμως ο λαός είναι εκείνος που υφίσταται τις βίαιες συνέπειές του. Και πως θα τις αποτινάξει το γρηγορότερο δυνατό, απάντηση δεν υπάρχει.

Το ΚΚΕ φαίνεται να προσδοκεί ότι ο λαός θα συνειδητοποιήσει την αλήθεια των λόγων του όταν θα έχει καεί αρκετά. Ωστόσο οι συνέπειες των μνημονίων και των συμβάσεων μπορεί να αφήσουν πίσω τους τόσο έρημη και κατεστραμμένη τη χώρα, χωρίς καθόλου γόνιμο έδαφος για την μετάβαση στη λαϊκή εξουσία....

http://www.topontiki.gr/article/15879

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+