Κακοποίηση ζώων - Αδέσποτα

Όσον αφορά την καταγγελία για τον πυροβολισμό του σκύλου, ήθελα να ενημερώσω ότι υπάρχει ο καινούριος...
νόμος για την προστασία των ζώων, ο οποίος προβλέπει μη εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης και μέχρι και 30.000 ευρώ πρόστιμο στον δράστη. Κάποια στιγμή θα πρέπει να τιμωρηθούν αυτά τα ΖΩΑ-άνθρωποι επιτέλους!!! Κάνε ότι μπορείς νομικά για το κατοικίδιό σου. Μόνο εσένα έχει για να μπορέσει να βρει το δίκιο του...

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τι πιο απλο απο το να εφαρμοστει ο νομος.... νόμος 3170/2003 (φεκ α΄, 29-7-2003) άρθρo 7 – περισυλλογή αδέσποτων σκύλων:
1. Αρμόδιοι για την περισυλλογή των αδέσποτων σκύλων είναι οι δήμοι και οι κοινότητες. η περισυλλογή των αδέσποτων σκύλων μπορεί να πραγματοποιείται και από ζωοφιλικά σωματεία, εφόσον διαθέτουν την απαραίτητη υποδομή, σε συνεργασία με τον αρμόδιο δήμο ή κοινότητα. οι δήμοι και οι κοινότητες συγκροτούν τα συνεργεία περισυλλογής από άτομα τα οποία διαθέτουν την κατάλληλη εκπαίδευση και εμπειρία σε θέματα που αφορούν στην αιχμαλωσία των ζώων και κατέχουν τις τεχνικές χειρισμού τους. Κατά την αιχμαλωσία και την περισυλλογή των αδέσποτων σκύλων απαγορεύεται η κακομεταχείρισή τους.
2. Τα συνεργεία περισυλλογής καθοδηγούνται στο έργο τους και ελέγχονται από κτηνίατρο, ο οποίος ορίζεται από τη διεύθυνση κτηνιατρικής της αρμόδιας νομαρχιακής αυτοδιοίκησης.
3.α. Οι σκύλοι που περισυλλέγονται, οδηγούνται στα καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς, που ιδρύονται και λειτουργούν από τους δήμους, τις κοινότητες και τα ζωοφιλικά σωματεία σε ιδιόκτητους ή μη χώρους.....και την στιγμη που δεν εφαρμοζουν οι αρμοδιοι τους νομους... ας τους πλακωσουμε στις αγωγες και μηνυσεις για παραβαση καθηκοντος..Δεν ειναι δυνατον να ζητανε απο μας να εφαρμοζουμε τους νομους να πληρωνουμε δημοτικα τελη και ολοι αυτοι οι δημοτικοι αρχοντες να μην εφαρμοζουν οι ιδιοι τους νομους του κρατους......

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εγω σαν πολυ ζωοφιλη θα σου ελεγα να του κανεις το ιδιο!!!
Αλλα να σε ενημερωσω οτι πλεον,εχει περασει στα χερια της αστυνομιας η υποθεση κακοποιησης ζωων.
Μετα απο πολλες προσπαθειες ολων σχεδον των συλλογων, εγινε αρμοδιοτητα της αστυνομιας. Και αφου γνωριζεις και ποιος ειναι, παρε τωρα!!
Τετοια κτηνη δε πρεπει να κυκλοφορουν!!!
Η ποινη ειναι η φυλακη..να το ξερεις!!
Και αν δεν εχει και αδεια οπλοφοριας..θα χαρω πολυ!!!
Κριμα στο σκυλακι...ελπιζω να γινει καλα!!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+