Αγροτικό Ιατρείο σε χωριό της Καρύστου

Γνωρίζουμε φυσικά πως σε πολλά χωριά της Ελλάδας υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε πάρα πολλά θέματα... και ζητήματά και τα οποία φυσικά μπορούν να λυθούν σε δεδομένη χρονική στιγμή και ορισμένα άμεσα.

Εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει και ένα χωριό στην περιοχή της Καρύστου,ονόματι Πλατανιστός και στο οποίο ενώ υπάρχει αγροτικό ιατρείο δεν υπάρχει ιατρός εκεί παρά μόνο κάποιες ημέρες της εβδομάδας.
Θέτω το ερώτημα το πιο λογικό δεν θα ήταν να είχαν μεριμνήσει οι υπεύθυνοι να βρίσκεται στην συγκεκριμένη περιοχή καθ όλη την διάρκεια της εβδομάδας και όχι στο νοσοκομείο της περιοχής?

Στα χωριά της περιοχής μάλιστα υπάρχουν διορισμένοι δάσκαλοι και οι οποίοι μετακινούνται καθημερινά από την Κάρυστο για να βρίσκονται στις θέσεις τους, γιατί να μην ισχύει το ίδιο και για έναν αγροτικό γιατρό που σίγουρα χρειάζεται στην περιοχή όπου θα εξυπηρετούνται καθημερινά οι κάτοικοι εκεί?

Είναι αντιληπτό ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό από τους αρμόδιους φορείς, άλλωστε δεν τίθεται θέμα για μεγαλεπήβολα έργα γιατί ως γνωστόν.. λεφτά δεν υπάρχουν.. γιατροί όμως υπάρχουν.
Τα χωριά της περιοχής είναι ίσως από τα πιο ξεχασμένα .. όμως και εκεί οι άνθρωποι δικαιούνται την χαμένη τους αξιοπρέπεια.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+