Πόσο καιρό θέλει να κάνει κάποιος μεταφορά γραμμής;

Μιλάς για ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ φίλε μου. Το γνωρίζεις ότι ο ΟΤΕ είναι εδώ και χρόνια ιδιωτικός και στελεχώνεται από managers της ελεύθερης αγοράς; http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/03/blog-post_5566.html

 

Γνωρίζεις ότι δεν είναι πλέον ΔΕΚΟ αλλά Α.Ε.? Γνωρίζεις τη διαφορά μεταξύ ΔΕΚΟ και ΑΕ? Να στην πω σύντομα σύντομα. Οι ΔΕΚΟ έχουν κύριο προσανατολισμό την εξυπηρέτηση του πολίτη ανεξαρτήτως κόστους και χασούρας ενώ οι ΔΕΚΟ έχουν κύριο στόχο τα κέρδη των μετόχων τους ανεξαρτήτως κόστους. Αυτό ίσως αν το σκεφτείς λίγο, από μόνο του εξηγεί πολλές τακτικές και χάλια που βιώνουν πολλοί πελάτες ιδιωτικών εταιριών.

Αν λοιπόν είσαι μόνο ένας που θέλεις τηλέφωνο και το κόστος να έρθει σε σένα το καλώδιο είναι για παράδειγμα 30.000 ευρώ (μιας και θέλει σκαψίματα, εργολάβους, άδειες από δήμους κλπ) , καλύτερα για όλους να μην πάρεις ποτέ. Γιατί και να πάρεις δεν θα εκτιμήσεις ΠΟΤΕ το ότι κάποιος σου έβαλε έστω και καθυστερημένα τηλέφωνο επειδή σε συμπόνεσε και μόνο μιας και ποτέ δεν πρόκειται να κάνεις απόσβεση σε αυτή σου την απαίτηση. Και φυσικά η απάντηση που μπορεί να δώσεις “ο γείτονας μου έχει” δε λέει τίποτα. Ο οποισδήποτε μπορεί να είναι ο τελευταίος δυνατός πελάτης σε ένα υπάρχον καλώδιο. Αν είχες και εσύ εταιρία το ίδιο θα έκανες. Για αυτό όταν εύχεται κάποιος την ιδιωτικοποίηση των εταιριών να μην σκέφτεται μόνο τα θετικά, αλλά και τα αρνητικά που προκύπτουν από αυτό και μην θεωρεί ότι είναι το επίκεντρο του κόσμου. 

 

Αναγνώστης

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+