«Σεβόμαστε την ΑΕΚ αλλά θέλουμε τρόπαιο»

Ο Κώστας Νεμπεγλέρας μιλάει στο gazzetta.gr για τον 3ο τελικό της καριέρας του, χαρακτηρίζει δίκαιη την πρόκριση του Ατρόμητου και δηλώνει ότι η ΑΕΚ έχει 50% πιθανότητες για το τρόπαιο.

 

Τον πετύχαμε την αίθουσα ντόπινγκ, την ώρα που “κατέβαζε” ένα σωρό αναψυκτικά έτσι ώστε να μπορέσει να δώσει την απαραίτητη ποσότητα ούρων που απαιτείται σε αυτές τις περιπτώσεις. Η υπόλοιπη αποστολή του Ατρόμητου είχε αναχωρήσει από το “Πανθεσσαλικό Στάδιο” με το πούλμαν και ο 35χρονος μέσος θα επέστρεφε με το αυτοκίνητο του γιατρού της ομάδας, Πέτρου Καπράλου. Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για αργότερα και η συνομιλία μας πραγματοποιήθηκε τελικά στα μέσα της απόστασης που χωρίζει την Αθήνα από τον Βόλο. Εκ των κορυφαίων του επαναληπτικού ημιτελικού ανάμεσα στον Ολυμπιακό Βόλου και τον Ατρόμητο, ο έμπειρος Κώστας Νεμπεγλέρας, δεν “μάσησε” ούτε λεπτό τα λόγια, μίλησε στο gazzetta.gr ευθέως για... “κούπα” κι ευχήθηκε η 3η του συμμετοχή σε τελικό Κυπέλλου να είναι και η τυχερή...

- Κατ’ αρχήν, θα θέλαμε να μας πεις που κρίθηκε το παιχνίδι και πως πήρατε αυτή τη μεγάλη πρόκριση;

«Πιστεύω ότι μπήκαμε στο γήπεδο πολύ διαβασμένοι και σωστά προετοιμασμένοι από πλευράς τακτικής... Νομίζω ότι παίξαμε πολύ έξυπνα κι έτσι όπως έπρεπε για να καταφέρουμε να περάσουμε στον τελικό...».

- Ο αρχικός σας ήταν να κρατήσετε το μηδέν ή παραταχθήκατε στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να πετύχετε πρώτοι γκολ και να αιφνιδιάσετε τους αντιπάλους σας;

«Εμείς δεν κατεβήκαμε για να παίξουμε παθητικά και να κρατήσουμε το μηδέν... Αντιθέτως, προσπαθήσαμε να απομονώσουμε το παιχνίδι του Ολυμπιακού Βόλου και ψάξαμε να πετύχουμε κάποιο τέρμα στις κόντρα επιθέσεις... Δεν τα καταφέραμε, αλλά νομίζω ότι είχαμε τις περισσότερες κλασσικές ευκαιρίες για να σκοράρουμε... Ο στόχος μας ήταν να ελέγξουμε το παιχνίδι και κατά ένα μεγάλο μέρος, πιστεύω ότι τα καταφέραμε...».

- Εκτιμάς ότι η αντιπαράθεση που δημιουργήθηκε σε βάρος του Αχιλλέα Μπέου από τον φίλαθλο κόσμο του Βόλου, κατά έναν τρόπο σας βοήθησε;

«Δε νομίζω ότι αυτή η παράμετρος έπαιξε ιδιαίτερο ρόλο, γιατί ο κόσμος σχεδόν γέμισε το γήπεδο και προσπάθησε να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να πετύχει ένα γκολ... Νομίζω ότι καθοριστικό ρόλο έπαιξε η δική μας απόδοση και το γεγονός ότι δεν φοβηθήκαμε καθόλου τον αντίπαλό μας...».

- Τώρα βλέπετε τον τελικό της 30ης Απριλίου με την ΑΕΚ ή ακόμη είναι πολύ νωρίς και προέχει η εξασφάλιση της παραμονής στην Superleague;

«Σε καμία περίπτωση... Από σήμερα (σ.σ.: χθες) κιόλας πρέπει να ξεχάσουμε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου και να σκεφτόμαστε μόνο το δύσκολο παιχνίδι της Κυριακής (20/03, 19.00) με τον ΠΑΟΚ... Πρέπει να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε κατάλληλα, έτσι ώστε να ανταπεξέλθουμε γιατί ο βασικός εφετινός μας στόχος είναι η σωτηρία...».

- Εσύ, αν δεν κάνουμε λάθος, θα παίξεις για 3η φορά στην καριέρα σου σε τελικό Κυπέλλου, μετά τις δύο συμμετοχές που είχε με τον Άρη το 2005 και το 2008, οπότε και χάσατε από τον Ολυμπιακό...

«Ακριβώς, έτσι είναι... Ελπίζω η τρίτη να είναι η φαρμακερή και η τυχερή...».

- Τώρα θα παίξετε με την ΑΕΚ... Ένα πρώτο σχόλιο για την αντίπαλό σας;

«Όταν μία ομάδα προκρίνεται σε έναν τελικό, δεν μπορεί να έχει κανέναν άλλο στόχο από το τρόπαιο! Σίγουρα, σεβόμαστε κάθε αντίπαλο και η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα, αλλά να είστε σίγουροι ότι δεν φοβόμαστε κανέναν...».

- Εκτιμάς, δηλαδή, ότι αν ο Ατρόμητος, έχει εν τω μεταξύ εξασφαλίσει τη σωτηρία του, είναι σε θέση να κάνει την υπέρβαση και να γράψει την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία του;

«Εμείς θα μπούμε στο γήπεδο και θα κοιτάξουμε κατάματα το βαρύτιμο τρόπαιο... Εδώ που φτάσαμε, η διεκδίκηση του Κυπέλλου δεν αποτελεί υπέρβαση αποτελεί αυτοσκοπό... Εμείς παίξουμε στα ίσια την ΑΕΚ και νομίζω ότι οι πιθανότητες είναι 50%-50%».

- Ποιο ήταν το κλίμα που επικράτησε στα αποδυτήρια, αμέσως μετά το ματς;

«Σίγουρα η ατμόσφαιρα ήταν εορταστική και αυτό είναι λογικό γιατί πετύχαμε μία ιστορική πρόκριση για τον σύλλογο, τον κόσμο του Περιστερίου, τον πρόεδρο και την διοίκηση, αλλά και για εμάς τους ποδοσφαιριστές. Όλοι ξέρουμε ότι δεν σου δίνεται κάθε μέρα τέτοια ευκαιρία...».

- Ποιο είναι το μυστικό σας;

«Το ότι έχουμε καλή και ποιοτική ομάδα! Σίγουρα με βάση την βαθμολογική μας θέση, θεωρώ ότι έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας με την μέχρι τώρα πορεία μας στο πρωτάθλημα... Παρ’ όλα αυτά πιστεύω ότι παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, αρέσουμε στον κόσμο που έρχεται στο γήπεδο και νομίζω ότι η πρόκρισή μας στον τελικό του Κυπέλλου αποτελεί μία τρανή απόδειξη για τις δυνατότητές μας...».

http://www.gazzetta.gr/ 

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+