Σχετικά με το "Γιατί ο Ελληνικός Στρατός δεν βοηθάει;"

Σε απάντηση του http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/04/blog-post_2840.html θα ήθελα να θέσω τις παρακάτω σκέψεις μου:
Αρχίζοντας να ξεκαθαρίσω ότι είμαι μόνιμο στέλεχος, αξιωματικός του ΕΣ. Δεν είμαι ούτε πιλότος, ούτε αλεξιπτωτιστής, ούτε πεζοναύτης κτλ.
Υπηρετώ λόγω Ειδικότητας σε Μονάδα Διοικητικής Μέριμνας μάχιμου Σχηματισμού.
Ήμουν και είμαι πάντα υπέρμαχος της στενής σχέσης που θα πρέπει αν έχει ο Στρατός με την Πολιτεία σε όλους τους τομείς. Από την πρώτη στιγμή της καριέρας μου έχω διαπιστώσει ότι η σωστή και απαλλαγμένη από κάθε κόμπλεξ συνεργασία στρατιωτικών Διοικητών με τοπικούς άρχοντες μόνο καλά έχει φέρει τόσο στο στράτευμα όσο και στους Δήμους και στις Κοινότητες. Όλα αυτά όμως με μια βασική προϋπόθεση. Να μην αφήνεται σε δεύτερη μοίρα η αποστολή τόσο του Στρατού όσο και της Πολιτείας έτσι ώστε "με το ζόρι" να επιτευχθεί κοινωνικό πρόσωπο και συνεργασία.
Δεν είναι δυνατόν, αγνοώντας δυστυχώς σχεδόν πάντα την πραγματική αποστολή του, να ζητούμε από τμήματα του ΕΣ να βγάζουν πάντα το φίδι από την τρύπα.
Αποστολή του ΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ να δρα εκεί που η Πολιτεία λόγω ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ή ΔΟΛΟΥ έχει αποτύχει.
Με την λογική αυτή το Μηχανικό να αναλάβει όλα τα κατασκευαστικά έργα της χώρας (όταν βέβαια διέλυσαν τις ΜΟΜΑ .........), το Σώμα Εφοδιασμού - Μεταφορών να αναλάβει κάθε πρωί να μεταφέρει του μαθητές από τα χωριά τους στα σχολεία, το Τεχνικό Σώμα να αναλάβει την συντήρηση και επισκευή του τεχνικού υλικού ΟΛΟΥ του δημοσίου τομέα, η Στρατονομία να αστυνομεύει όλη τη Χώρα, οι Διαβιβάσεις να γίνουν ο νέος ΟΤΕ και το ΣΥΠ να αναλάβει την διαχείριση και την χορήγηση όλων των υλικών των δημοσίων υπηρεσιών. Όσων αφορά τους συναδέρφους των όπλων μάχης τα γνωστά : σκουπιδιάρηδες, πυροσβέστες, οδοκαθαριστές, συντηρητές κτλ. γραφικά που τους έχουν αναγκάσει οι πολιτικοί μας προϊστάμενοι να κάνουν κατά καιρούς.
Ίσως γίνομαι υπερβολικός και σίγουρα δεν εννοούσε όλα αυτά ο φίλος ο οποίος δημοσίευσε την παραπάνω δημοσίευση.
Παρόλα αυτά να θυμόμαστε όλοι ότι ο Στρατός είναι πάντα δίπλα στην κοινωνία αρκεί να μπορεί να βοηθήσει χωρίς να θυσιάζει την δική του ΑΠΟΣΤΟΛΗ.
Παράλληλα απαντώντας στο φίλο Blogger σίγουρα η θητεία των στρατιωτών έχει απαξιωθεί και θα μπορούσε ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ η κατάλληλη ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ να αναβαθμιστεί. Σίγουρα στρατιώτες θα μπορούσαν να προσφέρουν υποστήριξη στις κατά τόπους κοινωνίες, ειδικά στις ξεχασμένες από την Αθήνα ακριτικές. Παρόλα αυτά οφείλω να απαντήσω ότι ως Στρατιωτικό Διοικητής οφείλω καταρχάς να εφαρμόσω το σχέδιο ασφαλείας του στρατοπέδου μου, να ρυθμίζω τις εργασίες και την εκπαίδευση την οποία πρέπει να φέρω σε πέρας και μετά να διαθέτω στρατιώτες και στελέχη για κάλυψη κοινωνικών αναγκών. Με δύναμη στρατιωτών ανεπαρκέστατη (μιας και τα στρατόπεδα των μεγάλων αστικών κέντρων "πρέπει" να γεμίζουν έτσι ώστε να επανεκλέγονται και οι τοπικοί βουλευτές) δεν μπορώ να κάνω και πολλά.
Ευχαριστώ για τον χρόνο και το χώρο σας.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+