Διαβάστε στα Επίκαιρα που κυκλοφορούν αύριο

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΣΠΑΤΑΛΟ ΚΡΑΤΟΣ

Παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης περί μείωσης του τεράστιου και...
σπάταλου κράτους, η κυβέρνηση εξακολουθεί να το διογκώνει με κομματικά κριτήρια. Όπως αποκαλύπτουν τα «Επίκαιρα», όσο οι διαρθρωτικές παρεμβάσεις και οι μεταρρυθμίσεις καθυστερούν δραματικά δημιουργώντας προβληματισμό στην τρόικα και θέτοντας σε κίνδυνο την εκταμίευση των επόμενων δόσεων, το υδροκέφαλο κράτος συνεχίζει να αυξάνεται και να απλώνει κι άλλο τα πλοκάμια του. Κι όλα αυτά, παρά τη ρητή απαγόρευση του Μνημονίου και την έντονη φημολογία για επικείμενες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, ώστε να μειωθεί το λειτουργικό κόστος! Μία αποκάλυψη που θα συζητηθεί…

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ – ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ

Δυσαρεστημένοι εννιά στους δέκα από τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης δηλώνουν οι Έλληνες στη μεγάλη δημοσκόπηση της VPRC που έγινε για τα «Επίκαιρα», καθώς το 63% πιστεύει ότι η λύση του Μνημονίου δεν ήταν μονόδρομος. Έτσι, το εκλογικό σώμα βρίσκεται σε διαδικασία αναθεώρησης, όπου καταγράφεται ελεύθερη πτώση του δικομματισμού, ενώ, αντίθετα, ενισχύονται τα μικρά κόμματα αλλά και τα ακραία, φτάνοντας αθροιστικά το 33%. Με αυτά τα δεδομένα, κάθε αλλαγή των εκλογικών συσχετισμών δεν θα πρέπει να θεωρείται έκπληξη. Οι κύριοι τομείς, πάντως, που θεωρούν οι Έλληνες ότι επιδεινωθήκαν είναι η ακρίβεια, κατά 89%, και η κοινωνική ασφάλιση, κατά 70%.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΗΝΟΥΝ ΠΑΓΙΔΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Χωρίς επίσημη ελληνική αντίδραση και κατ’ ουσίαν αναπάντητη μένει η πρώτη δημόσια αποσαφήνιση της αμερικανικής πολιτικής στο Αιγαίο, όπως διατυπώθηκε από τον Αμερικανό πρεσβευτή Ντάνιελ Σμιθ αλλά και μέσω των όσων αποκαλύφθηκαν από τα απόρρητα τηλεγραφήματα του WikiLeaks. Η αμερικανική θέση βάζει στην ίδια ζυγαριά τις υπερπτήσεις κατοικημένων ελληνικών νησιών από τουρκικά μαχητικά με την προσπάθεια της Ελλάδας να προασπίσει την εθνική κυριαρχία σε όλο το εύρος του ελληνικού εναέριου χώρου αλλά και να αποτρέψει την επιχείρηση της Τουρκίας για επιβολή συγκυριαρχίας στο Αιγαίο, μέσω της αμφισβήτησης του FIR Αθηνών…

ΓΚΕΪ ΦΕΣΤΙΒΑΛ: ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΟΙ «ΡΟΖ» ΦΙΕΣΤΕΣ

Λεφτά υπάρχουν, και το υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε να διαθέσει μέρος τους για την εβδομάδα ομοφυλοφίλων στην Αθήνα! Από τις 27 Μαΐου έως τις 4 Ιουνίου η πρωτεύουσα θα ντυθεί σε ροζ αποχρώσεις, καθώς σε κεντρικά σημεία της θα διοργανωθούν πολλές εκδηλώσεις, όπως η –κλασική– ετήσια παρέλαση ομοφυλοφίλων, παραστάσεις, προβολή ταινιών με γκέι θεματολογία, πολλά γκέι πάρτι, κ.ά. Όλα αυτά θα γίνουν στο πλαίσιο της Athens Rainbow Week (Εβδομάδα Ουράνιου Τόξου στην Αθήνα), το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού… Για πρώτη φορά οι εκδηλώσεις αυτές παίρνουν τη μορφή πολυήμερου φεστιβάλ και, κυρίως, για πρώτη φορά διοργανώνονται υπό την αιγίδα –και με χρήματα– του υπουργείου Πολιτισμού.

«ΗΠΙΑ» ΚΑΙ «ΒΙΑΙΑ» ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΕΕ

Τα σενάρια για την αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας βρίσκονται στο επίκεντρο άτυπων διαβουλεύσεων στην Ευρώπη και στο ΔΝΤ, παρά τις διαψεύσεις τους από την ελληνική κυβέρνηση και θεσμικούς παράγοντες της ΕΕ. Πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι υπάρχει χαρακτήρας επίσπευσης των σχετικών αποφάσεων, καθώς νέοι κίνδυνοι απειλούν τη συνοχή της Ευρωζώνης. Τα στοιχεία, μάλιστα, για την υλοποίηση του κρατικού προϋπολογισμού στο α' τρίμηνο του 2011 εδραιώνουν την αντίληψη που υπάρχει σε πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ότι το ελληνικό χρέος δεν θα είναι δυνατό να αντιμετωπιστεί χωρίς κάποιας μορφής αναδιάρθρωσή του.

«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»: 11 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΜΙΛΟΥΝ ΣΤΑ «ΕΠΙΚΑΙΡΑ»

Τις δυσχέρειες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτές τις πρώτες 100 και πλέον ημέρες από την εφαρμογή της μεταρρύθμισης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καταθέτουν στα «Επίκαιρα» οι πρώτοι αιρετοί περιφερειάρχες. Προεδρικά Διατάγματα και υπουργικές αποφάσεις που παραμένουν στα συρτάρια των υπουργείων αλλά και αλληλοσυγκρουόμενες διατάξεις, καθώς και οικονομικά προβλήματα, φανερώνουν την επιπολαιότητα με την οποία σχεδιάστηκε και εφαρμόστηκε η νέα μεταρρύθμιση. Οι «μικροί πρωθυπουργοί» κάνουν λόγο για απαξίωση του θεσμού και επιρρίπτουν ευθύνες στο υπουργείο Εσωτερικών, διότι, όπως επισημαίνουν, ο χρόνος που χάνεται είναι δυσαναπλήρωτος.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΚΡΟΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Το πρόβλημα του τεράστιου χρέους της ελληνικής οικονομίας είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να επιλυθεί δίχως ανάπτυξη, η οποία απουσιάζει παντελώς παρά την πλασματική εικόνα της κυβέρνησης. Παράγοντες της αγοράς και φορείς κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και ζητούν συγκεκριμένα μέτρα για την αναζωογόνηση και την τόνωση της αγοράς, διότι μόνο έτσι θα βγει η Ελλάδα από το τούνελ της κρίσης. Παράλληλα, καταλογίζουν σοβαρές ευθύνες στην κυβέρνηση για καθυστερήσεις και έλλειψη οργανωμένου σχεδίου, ενώ εκφράζουν φόβους ότι ακόμη δεν έχουμε… πιάσει πάτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΔΗΜΟΣΙΟ: Ευέλικτες μορφές απασχόλησης για τη μείωση του κόστους

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ: Δραστική μείωση των φοροαπαλλαγών και θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγησή τους

ΒΑΛΚΑΝΙΑ: Ραγδαίες εξελίξεις, με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για την επόμενη «Μέση Ανατολή»

ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΜΜΕ: Προσπάθεια δημιουργίας από τους «βαρόνους» μιας νέας εικονική πραγματικότητας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Ξόδεψαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για «άρρωστους» φοίνικες

ΛΟΝΔΙΝΟ: Φρενίτιδα για το βασιλικό γάμο, που έχει λάβει διαστάσεις κοσμοϊστορικού γεγονότος

ΑΚΤΙΝΟΦΥΣΙΚΟΙ: Εκτός του ΕΣΥ όσοι δεν διαθέτουν μηχανήματα δεκάδων χιλιάδων ευρώ

ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ: Ανεξέλεγκτη αποκομιδή βιομηχανικών αποβλήτων με επιπτώσεις στη δημόσια υγεία

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+