Βίαιη διαδήλωση με 18 τραυματίες στο Ιράκ

Δεκαέξι αστυνομικοί, ένας διαδηλωτής και ένας δημοσιογράφος τραυματίστηκαν σήμερα σε διαδήλωση...
κατά των δύο μεγάλων κουρδικών κομμάτων στη Σουλεϊμανίγια, στο βόρειο Ιράκ, στην οποία μετείχαν περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.

Η συγκέντρωση αυτή ξεκίνησε στις αρχές του απογεύματος στην πλατεία Ταχρίρ, στο κέντρο της πόλης αυτής, η οποία βρίσκεται 270 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης, μετά την προσευχή της Παρασκευής. Οι διαδηλωτές άρχισαν να πετούν πέτρες στις δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες απάντησαν κάνοντας χρήση γκλομπ, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

"Δεχθήκαμε 18 τραυματίες, μεταξύ των οποίων 16 αστυνομικούς και δύο αμάχους", δήλωσε αξιωματούχος των επειγόντων του νοσοκομείου της Σουλεϊμανίγια.

Οι δύο άμαχοι που τραυματίστηκαν είναι, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, ένας διαδηλωτής και ένας δημοσιογράφος που εργάζεται για μέσο ενημέρωσης που πρόσκειται στην Πατριωτική Ένωση του Κουρδιστάν (UPK) του ιρακινού προέδρου Τζαλάλ Ταλαμπανί.

Στη Σουλεϊμανίγια γίνονται σχεδόν καθημερινά από τις 17 Φεβρουαρίου διαδηλώσεις χιλιάδων ανθρώπων, οι οποίοι επικρίνουν τον έλεγχο που ασκούν τα δύο μεγάλα κουρδικά κόμματα, η Πατριωτική Ένωση του Κουρδιστάν και το Δημοκρατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PDK) του Μασούντ Μπαρζανί, στην πολιτική της περιοχής.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+