Κατάρρευση στην Ιαπωνία (-10,6%), μετά την νέα έκρηξη στον αντιδραστήρα

Πραγματική κατάρρευση σημειώθηκε σήμερα στην Ιαπωνική χρηματιστηριακή αγορά, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα... στο πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Φουκουσάμα, αυτή τη φορά στον αντιδραστήρα 2, η οποία και κατέστρεψε το περίβλημα του πυρήνα του αντιδραστήρα με αποτέλεσμα να σημειωθεί διαρροή ραδιοενεργών υγρών, αλλά και ραδιενεργού ατμού.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Κιότο, επικαλούμενο αναφορές του υπεύθυνου του εργοστασίου, αμέσως μετά τη νέα έκρηξη, η πίεση μειώθηκε στον αντιδραστήρα, πράγμα που μαρτυρά διαρροή υλικού, ενώ οι άνεμοι, την στιγμή που εκδηλώθηκε η έκρηξη, έπνεαν προς το νότο της χώρας, πράγμα που αυξάνει την πιθανότητα του κινδύνου, ραδιενεργά σωματίδια να φθάσουν πάνω από την πρωτεύουσα Τόκιο. Συγκεκριμένα, να αναφέρουμε ότι ο Nikkei καταγράφει απώλειες 8,50%, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι νωρίτερα σήμερα το πρωί είχε βρεθεί και στο -14%. Επίσης, σημειώνεται ότι “λυγίζουν” σήμερα και οι υπόλοιπες Ασιατικές αγορές, μετά τη ψύχραιμη εικόνα που παρουσίασαν χθες, με τους δείκτες να σημειώνουν πολύ μεγάλη πτώση.

Συγκεκριμένα, στα στατιστικά των Ασιατικών αγορών και στους επιμέρους δείκτες με πτώση της τάξης του 10,60% o Nikkei στην Ιαπωνία στις 8.622 μονάδες, η μεγαλύτερη πτώση από το 2008, ενώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η πτώση των τελευταίων 2 ημερών είναι η χειρότερη απόδοση τουλάχιστον από το 1970. Επίσης, με μεγάλη πτώση 3,56% ο Hang Seng στο Hong Kong, στις 22.515,90 μονάδες. Στα της Κίνας, έχουμε σημαντικές απώλειες για τους δύο βασικούς δείκτες, με το Shanghai Composite στις 2.867,21 μονάδες (-2,40%) και το δείκτη CSI 300 στις 3.173,85 μονάδες, -2,73%. Στις υπόλοιπες αγορές, πτώση 3,35% στην Ταιβάν, καθώς και με πτώση 2,11% o ASX 200 στην Αυστραλία, στις 3.314,14 μονάδες. Όσον αφορά τη Σιγκαπούρη έχουμε πτώση 2,88% για το βασικό δείκτη, ενώ με απώλειες 1,62% η αγορά της Νότιας Κορέας. Τέλος, με πτώση 1,30% ο βασικός δείκτη στην Ινδία.

www.greekfinanceforum.com

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+