Το πιστεύω μου!

Πιστεύω πως ΟΛΟΙ οι πολίτες σήμερα βλέπουν με απόγνωση το αδιέξοδο στην πολιτική πραγματικότητα της Χώρας μας!
1. Καμία πολιτική παράταξη...

α. δεν παρουσιάζει αληθινή διάθεση ανανέωσης και αλλαγής νοοτροπίας και δεν προσφέρει ουσιαστική εναλλακτική απάντηση στις προκλήσεις των καιρών μας!
β. δεν έχει τη διορατικότητα και το σθένος να απαλλαγεί από τις παλαιοκομματικές συνήθειες του παρελθόντος και να υιοθετήσει μια πολιτική εμπνευσμένη από ανόθευτες αρχές ηθικής, ακεραιότητας και σύγχρονης πολιτικής αντίληψης!
γ. δεν έχει πρόγραμμα που να στοχεύει στην ενότητα του λαού μας την οποία συστηματικά του στέρησαν τα σημερινά πολιτικά κόμματα. Ενότητα που αποτελεί διαχρονικά τον καθοριστικό παράγοντα της αληθινής προόδου και ευημερίας του Ελληνικού Λαού!
2. Μήπως:
α. είναι προτεραιότητα άμεση, η απεμπλοκή του κομματισμού από τους χώρους εκπαίδευσης;
β. ο νέος δεν χρειάζεται κομματική χειραγώγηση και κατευθυνόμενη πολιτική καθοδήγηση για να επιλύσει τα εκπαιδευτικά του προβλήματα;
γ. ο εργαζόμενος στο χώρο της εργασίας του οφείλει να υπερασπίζεται καθαρά τα εργασιακά του δικαιώματα και συμφέροντα, έχοντας σύμμαχο και υποστηρικτή το κόμμα, αλλά μόνο το νόμο και την δικαιοσύνη;
δ. τα κόμματα οφείλουν να απέχουν από τους ευαίσθητους χώρους της παιδείας και της εργασίας και να μην χειραγωγούν τους νέους και τους εργαζόμενους για ίδια οφέλη, εις βάρος του κοινωνικού συμφέροντος και της μορφώσεως των νέων;
ε. η διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Πατρίδος μας, της ιστορίας μας, της γλώσσας μας και της θρησκείας μας που στήριξαν το έθνος επί αιώνες σήμερα, σχεδόν χάθηκε – γελοιοποιήθηκε-πουλήθηκε;

3. Τα χαρακτηριστικά των αρχών μας θα πρέπει να είναι:
. Η αγάπη προς την Πατρίδα.

. Η εντιμότητα, Η ειλικρίνεια, Η συνέπεια, Η ευθύτητα, Η διαφάνεια, Η τήρηση των υποσχέσεων, Η ταύτιση λόγων και πράξεων, Η ανάληψη της ευθύνης και της υπευθυνότητας.

. Ο σεβασμός στον άνθρωπο, Η αλληλεγγύη, Η γενναιοδωρία, Η συμπόνια, Η αναγνώριση της προσφοράς των ΠΟΛΙΤΏΝ της χώρας.

. Ο σεβασμός στη φύση και τη συνετή χρησιμοποίηση των φυσικών πόρων.

. Η δικαιοσύνη και οι ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στους πολίτες.

. Η ελευθερία της σκέψης, της έκφρασης και δράσης στο πλαίσιο των νόμων και των θεμελιωδών αξιών.

. Η διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Πατρίδος μας, της ιστορίας μας, της γλώσσας μας και της θρησκείας μας που στήριξαν το έθνος επί αιώνες.

. Η ενθάρρυνση και ανάδειξη των εθνικά ευαίσθητων πολιτών που αγωνιούν για την πορεία της χώρας, ώστε να συμμετάσχουν ενεργά στην πολιτική, σε όλα τα επίπεδα.

. Η εμπέδωση και διασφάλιση του εθνικού φρονήματος και της αξιοπρέπειας του λαού.

. Η αποκατάσταση της υπόληψης του κράτους και των υπηρετών του.

. Η κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας.

. Η εξασφάλιση ουσιαστικής Δημόσιας Παιδείας, απαγκιστρωμένης από κόμματα και αναποτελεσματικούς λειτουργούς.

. Η θεσμοθέτηση συστήματος ελέγχου και επιβολής αυστηρών κυρώσεων σε όσους καταχρώνται με οποιοδήποτε τρόπο το Δημόσιο χρήμα, υλικό και μέσα, ανεξαρτήτως τίτλου, θέσεως και βαθμού.

. Η εφαρμογή ριζοσπαστικών λύσεων στην αναδιάρθρωση της παραγωγικής διαδικασίας.

. Η αποφασιστική και δυναμική προάσπιση των εθνικών συμφερόντων.

Θ. Δημ. Κ.
Αντισυνταγματάρχης (Ε.Π) ε.α απόφοιτος Σ.Μ.Υ



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+