Στον πλανήτη των παπάδων

Έχω την ευτυχία και ενίοτε την ατυχία να ασχολούμαι με τη διακόσμηση και τον στολισμό γάμων και βαφτίσεων. Σε αυτό εδώ το σημείο θα ήθελα να μοιραστώ την ατυχία του να πρέπει ένας άνθρωπος νοήμων να έχει να αντιμετωπίσει την αγένεια και την υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.

Ι.Ν.Κοίμησης της Θεοτόκου,Π.Φάληρο.
Φορτώνομαι σαν είλωτας όλα όσα έπρεπε να τοποθετήσω στην εκκλησία(φανάρια,λουλούδια,
μεταλλικά δέντρα,μπομπονιέρες και τα λοιπά συναφή) και μπαίνω σε μια απομονωμένη γωνιά του ναού για να αρχίσω το στήσιμο.Σε λίγη ώρα έρχεται ο νεωκόρος και μου λέει ότι δε τον ρώτησα πιο πριν και να μεταφέρω ΟΛΑ τα πράγματα στο αντίθετο μέρος του ναού.Για να βοηθήσει,ούτε λόγος. Ένας άσχετος κύριος με βοήθησε τελικά και μου μετέφερε το δεντράκι για τις μπομπονιέρες.

ΠΡΑΞΗ ΝΟΥΜΕΡΟ ΔΥΟ
Πάω να στολίσω την κολυμπήθρα και ο ίδιος νεωκόρος μου λέει ότι απαγορεύεται να στολίσω την κολυμπήθρα.Πάω στη συνέχεια να βάλω δυο μικρά μπουκετάκια στις ανθοστήλες και ο ίδιος κύριος μου λέει ότι απαγορεύεται και αυτό.

Και ρωτώ.ΤΙ επιτρέπεται τελικά ;
Γιατί απαγορεύουν κάτι το οποίο σε μισή ώρα θα έχει φύγει;
Αλλά ,αγαπητοί μου,δεν είναι μόνο αυτό.
Μιλάνε για το πόσο κακό είναι το χρήμα και πόσο αδέκαστη είναι η εκκλησία....και όμως μυστήριο χωρίς μίζα δεν γίνεται.
Μιλάνε για τους καημένους τους φτωχούς και τους απανταχού αναξιοπαθείς και τα ράσα και οι σταυροί που φορούν οι δεσποτάδες ΑΝ τα χαρίζανε ,θα μπορούσαν να θρέψουν ένα χωριό από φτωχά παιδιά και να τα συντηρούν για έναν τουλάχιστον χρόνο.
Μιλάνε ότι θέλουν τον κόσμο να πηγαίνει στην εκκλησία και του αναρτούν μια τεράστια λίστα με απαγορεύσεις και ΜΗ.
Μιλάνε ότι η εκκλησία είναι χώρος προσευχής και σεβασμού και έχει καταντήσει να είναι γεμάτος από απανταχού μαυροφορούσες ηλικιωμένες κάργιες που το χόμπυ τους είναι το κακόβουλο κουτσομπολιό.
Απαγορεύουν σε μικρά εκκλησάκια στην επαρχία την τέλεση μυστηρίων και έτσι έχουν σκοτώσει όλη την τοπική τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη των αποκεντρωμένων περιοχών.
Με τέτοιους ανθρώπους που συμπεριφέρονται αγενώς ως νεωκόροι,εντελώς ωφελιμιστικά ως εκπρόσωποι του Θεού και τελείως οπισθοδρομικά,η Εκκλησία το μόνο που δεν είναι,είναι ανθρωποκεντρική.
Λειτουργεί με την ίδια αγένεια και γαιδουριά που συναντά κανείς στις Δημόσιες Υπηρεσίες,γιατί τελικά το ίδιο κατάντησε να είναι...
Υπάρχουν και εξαιρέσεις φυσικά.
Αλλά αυτό πάει σύμφωνα με το μέγεθος και την εμβέλεια.

Ο Λίνκολν είχε πει κάτι πολύ σωστό.
"Στη φτώχεια και στην ανέχεια όλοι μας είμαστε καλοί.Αν όμως θες να δοκιμάσεις το ήθος κάποιου,δως του εξουσία".
Τη λύση την είχε δώσει προ πολλού ο ίδιος ο Ιησούς όταν πήρε το βούρδουλα....



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+