Καθαρές λύσεις…

Εθνική ανάταση… Αλλά και πολιτικός ρεαλισμός. Ο Αντώνης Σαμαράς θα επιχειρήσει σήμερα το βράδυ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα εθνικής συσπείρωσης... απέναντι στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την πολιτική του Μνημονίου, που παρουσιάζεται ως μονόδρομος.
Όπως έδειξε και χθες, με όσα είπε στη συνάντηση που είχε με νεολαίους της ΟΝΝΕΔ, αλλά και στο περιθώριο των επαφών του με παραγωγικούς φορείς στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο Αντώνης Σαμαράς είναι αποφασισμένος να αρθρώσει έναν διαφορετικό πολιτικό λόγο.
Δεν θα επενδύσει στην πτώση της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ως «ώριμο φρούτο», αλλά ούτε και θα δώσει υποσχέσεις που θα είναι δύσκολο να τηρήσει. Ο Αντώνης Σαμαράς θα ζητήσει και πάλι μια καθαρή εντολή από τον ελληνικό λαό. Μια ισχυρή αυτοδυναμία, που θα του επιτρέψει να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, χωρίς συμβιβασμούς και ισορροπίες.
Οι «καθαρές λύσεις», έρχονται να αναιρέσουν τα σενάρια που κυκλοφορούν περί κυβερνήσεων συνεργασίας, τα οποία στη Συγγρού τα αποκηρύσσουν, και εκτιμούν ότι εξυπηρετούν την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να κερδίσει πολιτικό χρόνο, και να αποπροσανατολίσει τη δημόσια συζήτηση από τα πραγματικά προβλήματα του τόπου.
Η «επαναδιαπραγμάτευση» αποτελεί για τον Αντώνη Σαμαρά τον κεντρικό πυρήνα της πολιτικής που σκοπεύει να εφαρμόσει ως αυριανός πρωθυπουργός, προκειμένου να καταστεί εφικτή η «επανεκκίνηση» της χώρας.

statesmen.gr



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+