"Εθνικό θέμα" η... απάντηση στον Σαμαρά

Πριν ακόμη ο Αντώνης Σαμαράς ξεκινήσει να απαντά στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε...
στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, από το Μέγαρο Μαξίμου διέρρεε μια παραφιλολογία σεναρίων, ως προς τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής που θα ακολουθούσε.

Τα σενάρια ξεκινούσαν από την ανακοίνωση νέων σκληρών μέτρων, έκαναν… μια στάση στο ενδεχόμενο απευθείας απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, και κατέληγαν στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Λίγο μετά τις 20.30, και αφού είχε προηγηθεί μια μαραθώνια συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίστηκε, και πάλι μόνος, ενώπιον των δημοσιογράφων, προκειμένου να προχωρήσει στις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης.

Μόνο που, όπως φάνηκε από όσα είπε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών, η στόχευση του Μεγάρου Μαξίμου ήταν απλώς να… απαντήσει πολιτικά στον Αντώνη Σαμαρά, και σε όσα είχε πει νωρίτερα ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Κρίθηκε λοιπόν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που το απόγευμα του Σαββάτου είχε ενημερώσει τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για τις εξελίξεις στην οικονομία, ήταν ο πλέον κατάλληλος για να σηκώσει το βάρος της πολιτικής αποδόμησης των εξαγγελιών Σαμαρά στη ΔΕΘ.

Χρησιμοποιώντας μάλιστα επιθετικούς χαρακτηρισμούς έναντι του Αντώνη Σαμαρά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έδειξε ότι οι γέφυρες της συναίνεσης και της εθνικής συνεννόησης, έχουν γκρεμιστεί. Η Κυβέρνηση πολώνει το κλίμα, και δείχνει με τη σειρά της ότι, στην περίπτωση που τα πράγματα οδηγηθούν σε ακραίες εξελίξεις, δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές.



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+