Συναγερμός στις ΗΠΑ για την 11/9 μετά από απειλές για τρομοκρατικό χτύπημα

Δύο ημέρες πριν την δέκατη επέτειο από την κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων οι ΗΠΑ αυξάνουν τα μέτρα ασφαλείας, υπό το φόβο μίας νέας τρομοκρατικής επίθεσης.
«Αξιόπιστες αλλά ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες» κάνουν λόγο για ένα ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα που μπορεί να γίνει στην Ουάσινγκτον ή στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με αξιωματούχο, η πληροφορία έφτασε στα γραφεία των Αρχών αργά την Τετάρτη ενώ νωρίτερα την Πέμπτη όπως έγινε γνωστό οι μυστικές υπηρεσίες έλεγξαν πληροφορίες σε ισλαμιστικές ιστοσελίδες και όχι μόνο με αναφορές στην 11η Σεπτεμβρίου.

«Η Αλ Κάιντα έχει δείξει ενδιαφέρον για σημαντικές ημερομηνίες και επετείους. Σε αυτή την περίπτωση είναι ακριβές ότι υπάρχουν αξιόπιστες, συγκεκριμένες αλλά μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες» είπε αξιωματούχος.

Πηγή των δυνάμεων ασφαλείας δήλωσε πως διεξάγεται ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη δύο ή τριών υπόπτων.

Ωστόσο αξιωματούχος των υπηρεσιών εθνικής ασφάλειας επισήμανε πως εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι η απειλή τελικά δεν θα επαληθευτεί.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαρόκ Ομπάμα, ενημερώθηκε για την ενδεχόμενη απειλή και δήλωσε πως η κυβέρνηση έχει ήδη εντείνει τα μέτρα ασφαλείας της χώρας κυρίως στις γέφυρες, στις σήραγγες και στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης ωστόσο, Μάικλ Μπλούμπεργκ είπε ότι δεν συντρέχει λόγος να αλλάξουν οι κάτοικοι τις συνήθειες τους, αλλά στην περίπτωση που δουν οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση να σπεύσουν να ενημερώσουν τις αρμόδιες αρχές.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης διευκρίνισε ότι η ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων περιλαμβάνει την αύξηση κατά 30% του αριθμού των περιπολιών, τον έλεγχο οχημάτων, τον πολλαπλασιασμό των ελέγχων σε τσάντες στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αυξημένη επιτήρηση των γεφυρών, των σηράγγων, των μνημείων και των επίσημων κτιρίων και ενισχυμένη χρήση ανιχνευτών σκύλων.

Την Κυριακή, ημέρα που συμπληρώνονται δέκα χρόνια από τις τρομοκρατικές επιθέσεις, θα πραγματοποιηθεί μία τελετή για τη μνήμη των περίπου 3.000 ατόμων που έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου. Παρόντες στην τελετή θα είναι ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Τζορτζ Μπους.



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+