Αν έχεις λεφτά…welcome to England!

Αν έχεις λεφτά…welcome to England!!!

Με συνοπτικές διαδικασίες θα επιτρέπεται  να εγκαθίστανται οι  πλούσιοι μετανάστες από χώρες εκτός ΕΕ στη Βρετανία σε μία προσπάθεια να...
προσφερθούν περισσότερα κίνητρα στις εγχώριες επενδύσεις και για να προσελκύσει επιχειρηματίες, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Ο υπουργός Μετανάστευσης Ντέμιαν Γκριν τόνισε πως θα ανακοινώσει τις αλλαγές που στοχεύουν να προσελκύσουν «τους καλύτερους και εξυπνότερους» που θα βοηθήσουν να δρομολογηθεί η οικονομική ανάκαμψη και θα πως προβεί σε μία «αλλαγή παραδείγματος» από την παροχή αδείας εισόδου σε πολλούς μη ειδικευμένων εργατών.
Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, οι μετανάστες που θα καταθέτουν 5 εκατ. λίρες σε κάποια βρετανική τράπεζα θα μπορούν να παραμείνουν επ’ αόριστον στη χώρα μόλις μετά τρίχρονη διαμονή, ήτοι κατά δύο χρόνια λιγότερο από το ελάχιστο πενταετές όριο διαμονής που επιτάσσεται για τους υπόλοιπους μετανάστες.
 Οι ξένοι που θα επενδύουν 10 εκατ. λίρες, ή περισσότερα θα μπορούν να εγκαθίστανται μόνιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο μόλις μετά δύο χρόνια διαμονής.
 Όπως τόνισε ο Γκριν, επιπλέον χαλαρώνουν οι κανονισμοί για τους επιχειρηματίες ώστε να μπορούν να εγκαθίστανται ταχύτερα στη χώρα εάν δημιουργήσουν δέκα θέσεις εργασίας, ή ανταποδώσουν 5 εκατ. λίρες σε μία περίοδο τριών ετών.
 «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ξένοι ειδικευμένοι εργαζόμενοι ωφελούν την βρετανική οικονομία και ενισχύουν την αγορά εργασίας μας», τόνισε ο υπουργός μιλώντας στους δημοσιογράφους στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.
 «Επί μακρόν είχαμε διαπιστώσει την έλευση υπερβολικών μη εξειδικευμένων εργατών στη Βρετανία για να απασχοληθούν σε εργασίες που μπορούσαν κάλλιστα να γίνουν από τους ντόπιους εργάτες», πρόσθεσε.
 «Εντούτοις, για πολύν καιρόν είχαμε δει πολύ λίγους επιχειρηματίες να έρχονται στη Βρετανία και δεν είχαμε κάνει αρκετά για να προσελκύσουμε τους μετανάστες με υψηλές αποδοχές, τους δημιουργούς θέσεων εργασίας. Στόχος μου είναι να το αλλάξω αυτό», τόνισε ο Γκριν.
 Ο Γκριν δήλωσε πως η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για να ελέγξει όλες τις διόδους μετανάστευσης για λόγους εργασίας, σπουδών, ή για προσωπική υπόθεση, όπως επίσης και να διακόψει την αυτόματη διασύνδεση μεταξύ προσωρινής και μόνιμης μετανάστευσης.

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+