Το εθνικό πάρκο Lençóis Maranhenses στην Βραζιλία

Στη Βραζιλία, υπάρχει ένας τόπος μοναδικός, που εξέπληξε ακόμα και τους Βραζιλιάνους. To Lençóis Maranhenses National Park...
που βρίσκεται στη βορειοανατολική Βραζιλία, στην πολιτεία του Maranhão, κοντά στην πόλη της Barreyrinyas.
Είναι μια περιοχή χαμηλή σε υψόμετρο, επίπεδη, και κατά καιρούς έχει πληγεί από πλημμύρες. Επικαλύπτεται με αμμόλοφους. Περιλαμβάνει περίπου 1000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, και παρά τις άφθονες βροχές, δεν υπάρχει βλάστηση. Το πάρκο ιδρύθηκε στις 2 Ιουνίου 1981.

Το Εθνικό Πάρκο είναι αρκετά μεγάλο και δεν έχει δρόμους πρόσβασης. Λόγω της φύσης και του καθεστώτος προστασίας του πάρκου, στα περισσότερα οχήματα δεν επιτρέπεται η πρόσβαση. Η είσοδος στο πάρκο γίνεται αποκλειστικά από οχήματα 4Χ4.


Αποτελείται από μεγάλους, λευκούς αμμόλοφους και με την πρώτη ματιά το Lençóis Maranhenses μοιάζει με μια έρημο. Στην πραγματικότητα, δεν είναι έρημος. Βρίσκεται ακριβώς έξω από τη λεκάνη του Αμαζονίου και η περιοχή έχει τακτικές βροχές κατά την αρχή του έτους. Οι βροχές προκαλούν ένα περίεργο φαινόμενο: φρέσκο ​​νερό συλλέγεται στις κοιλάδες μεταξύ των αμμόλοφων, λίμνες με μπλε και πράσινες λιμνοθάλασσες κατά την περίοδο Ιουλίου και Σεπτεμβρίου.


Η περιοχή είναι επίσης το κατάλληλο σπίτι σε μια ποικιλία των ψαριών που, παρά τη σχεδόν πλήρη εξαφάνιση των λιμνοθαλασσών κατά την ξηρή περίοδο, τα αυγά τους μεταφέρονται από τη θάλασσα με τα πτηνά.












http://xsefoto.blogspot.com

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+