Καταγγελία για το κανάλι Corfu channel

Καταγγέλλω το μέλος της Ένωσής σας, Σπύρο Ζηνιάτη, ο οποίος φαλκιδεύει τη συνδικαλιστική μάχη των δημοσιογράφων και αποφασίζει να βαφτίσει τις...δύο 48ρες απεργίες του κλάδου μας ως «απεργία» ενός μόνο 24ωρου! Για άλλους λόγους που κράτησαν κλειστό το κανάλι που δουλεύει ως Διευθυντής Ειδήσεων. Συγκεκριμένα, το corfu channel δεν μετέδωσε πρόγραμμα την Πέμπτη, πρώτη ημέρα των δύο 48ωρων απεργιών του κλάδου και με crawl ενημέρωνε τους τηλεθεατές ότι το Κανάλι (όχι οι δημοσιογράφοι του ;!!!!) απεργούσε ανταποκρινόμενο στις αποφάσεις των δημοσιογραφικών ενώσεων! Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, την ημέρα αυτή το ΣΔΟΕ έκανε έλεγχο στο κανάλι για αυτό και «κατέβασε ρολά».
Μία ημέρα μετά, το corfu channel μετέδωσε κανονικά ειδησεογραφικό πρόγραμμα και δελτία με το μέλος της Ένωσής σας, κ. Ζηνιάτη, να παρουσιάζει το δελτίο και να ισχυρίζεται ότι η απεργία ήταν 24ωρη και ότι σε αυτήν συμμετείχε το κανάλι όπως κάνει πάντα στις απεργίες των δημοσιογράφων! Έφτασε μάλιστα να συγχέει τη στάση εργασίας άλλης Ένωσης (της Πάτρας) και να λέει ότι την πρώτη μέρα η απεργία ήταν 24ωρη και τις άλλες μέρες δίωρη στάση εργασίας!
Και ενώ στο γυαλί έλεγε αυτά, οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί εργάστηκαν κανονικά και την Πέμπτη και τις άλλες ημέρες, αφού βγήκαν κανονικά και κάλυψαν τα ρεπορτάζ της ημέρας!
Στο corfu channel διευθυντής ειδήσεων του οποίου είναι ο κ. Ζηνιάτης, ποτέ κανείς δεν απείργησε (εκτός, μέχρι τώρα, από τον ίδιο τον κ. Ζηνιάτη). Είναι το κανάλι στο οποίο οι δημοσιογράφοι που εργάζονται, όταν τους ασφαλίζουν, τους ασφαλίζουν ως υπάλληλους γραφείου! Είναι το κανάλι που τρομοκρατεί με απόλυση τους εργαζόμενούς του -αν απεργήσουν, απολύονται-. Απόδειξη, ότι ρεπόρτερ του που διατηρεί προσωπικό μπλογκ ειδησεογραφικό, τις ημέρες των απεργιών στο κανάλι δουλεύει και στο μπλογκ του κάνει απεργία! Είναι το κανάλι στο οποίο δημοσιογράφος του με καθημερινή μεσημεριανή εκπομπή, δεν εμφανίζεται κάν να δουλεύει στο κανάλι σύμφωνα με τις λίστες προσωπικού, ούτε αμείβεται!
Είναι απαράδεκτο, μέλος σας να βαφτίζει το κρέας ψάρι και να ισχυρίζεται ότι η τετραήμερη απεργία των δημοσιογράφων ήταν… 24ωρη απεργία του καναλιού που διευθύνει και να το κάνει για να καλύψει άλλα πράγματα…
Διατηρώ την ανωνυμία μου διότι ως άνεργος δημοσιογράφος της Κέρκυρας, με τόσες λίγες ευκαιρίες εργασίας, δεν θα ήθελα να αποκαλύψω το όνομά μου για ευνόητους λόγους… Όσα όμως σας καταγγέλλω είναι πολύ εύκολο να τα διασταυρώσετε βλέποντας απλώς τα δελτία ειδήσεων του Corfu Channel της Παρασκευής, του Σαββάτου, της Κυριακής αλλά και το σημερινό στο οποίο επανέλαβαν τους ισχυρισμούς τους.
Την επιστολή μου αυτή θα κοινοποιήσω και στην ΠΟΕΣΥ. Τόσο εγώ όσο και άλλοι συνάδελφοι στην Κέρκυρα αναμένουμε την παρέμβασή σας για να σταματήσει η τρομοκρατία που υφιστάμεθα στην Κέρκυρα.

Ένας άνεργος δημοσιογράφος

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+