Μήνυμα-φάρσα σκορπίζει τον πανικό στις Φιλιππίνες

Κακόγουστη φάρσα αποδείχθηκε πως ήταν γραπτό μήνυμα που προειδοποιούσε για διασπορά ραδιενέργειας από το εργοστάσιο της Φουκουσίμα στις Φιλιππίνες... Το μήνυμα, που ανέφερε ως αποστολέα το BBC, προκάλεσε πανικό στην ασιατική χώρα.

Μεταξύ άλλων, στο κείμενο που εστάλη μαζικά, το βρετανικό δίκτυο φερόταν να προειδοποιεί τον πληθυσμό να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατευθεί από τη ραδιενέργεια, με αναφορές και στις ασθένειες που θα μπορούσαν να προκληθούν.

Ενδεικτικό του πανικού που προκλήθηκε είναι το γεγονός ότι μετά την διάδοση του περιεχομένου του μηνύματος, αρκετά σχολεία έκλεισαν, στέλνοντας τους μαθητές στο σπίτι τους, ενώ το πρόβλημα προσέλαβε τόσο μεγάλες διαστάσεις που ανάγκασε την κυβέρνηση της χώρας να προχωρήσει σε επίσημη διάψευση. Ειδικοί επισημαίνουν ότι τέτοια μηνύματα σκοπό έχουν είτε την πρόκληση πανικού είτε την εξαπάτηση των πολιτών, προκειμένου να κατεβάσουν κακόβουλο λογισμικό στις συσκευές τους.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η αρμόδια υπηρεσία έχει ήδη προειδοποιήσει τη διαδικτυακή κοινότητα να είναι σε επαγρύπνηση για το ενδεχόμενο λήψης τέτοιων μηνυμάτων.

Εν προκειμένω, το μήνυμα που σκόρπισε τον πανικό στις Φιλιππίνες ανέφερε, μεταξύ άλλων: Η ιαπωνική κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι η διαρροή ραδιενέργειας στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα. Κατόπιν τούτου, οι πληθυσμοί των ασιατικών κρατών θα πρέπει κατά συνέπεια, να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα και να μείνουν μέσα σε κλειστούς χώρους τουλάχιστον τις πρώτες 24 ώρες.

ΠΗΓΗ: LAWNET.GR

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+