Ένα σπίτι σε σχήμα φιδιού!

Το Quetzalcoatl είναι ένα παράξενο συγκρότημα κατοικιών που δημιουργήθηκε από τον μεξικανό σχεδιαστή Javier Senosiain...
και το όνομά του είναι από το φίδι-θεό των Αζτέκων (θεός της μάθησης και της γνώσης). Βρίσκεται σε ένα ακανόνιστο κομμάτι γης, με βελανιδιές και γεμάτο σπηλιές, μερικές από τις όποιες έχουν καταρρεύσει. Το Quetzalcoatl αποδείχθηκε πολύ δύσκολο να ολοκληρωθεί. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι ο σχεδιαστής δεν επιτρεπόταν να αγγίξουν κάποια φυτά στο μέρος που θα χτιζόταν το κτίριο (τα οποία φυτά κάλυπταν το 98% του εδάφους), καθώς και ότι η μικρή επίπεδη επιφάνεια θα έπρεπε να χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης.

Υπό αυτές τις συνθήκες ο Senosiain βρήκε έναν έξυπνο τρόπο να χρησιμοποιήσει την χαράδρα και κατέληξε σε ένα σπίτι σε σχήμα φιδιού. Αν και μοιάζει ακριβώς me ένα εκκεντρικό αρχιτεκτονικό μοντέλο το Quetzalcoatl είναι στην πραγματικότητα το σπίτι κάποιου. Με ένα πρωτότυπο σχεδιασμό και μερικά πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες τoy να ζουν σε τέλεια αρμονία με τη φύση. To Quetzalcoatl Nest είναι ένα αρχιτεκτονικό παράδειγμα προς μίμηση.




http://xsefoto.blogspot.com

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+