ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΑΣΧΑ στην Εναλλακτική ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Απευθύνομαι στους απανταχού λάτρεις της φύσης, της καθαρής θάλασσας, του καθαρού αέρα και του καλού φαγητού εντός και εκτός Ελλάδας.

Επισκέφθηκα την Σαμοθράκη τον Σεπτέμβριο του 2010 και μιλώντας για καλό φαγητό σας διαβεβαιώνω ότι από τα μεγάλα ατού του νησιού της Σαμοθράκης είναι η δυνατότητα να έχουν 365 ημέρες το χρόνο φρεσκότατα κατσικάκια και αρνάκια σε ότι μορφή και ποικιλία γεύσεων μπορείτε να φανταστείτε, καθώς επίσης ψάρια από τους βαρκάρηδες του νησιού και όχι απ’ αυτά, τα φρέσκα, των 2 & 3 ημερών στον πάγο. Μαζί λοιπόν και με τους υπόλοιπους υπέροχους παραδοσιακούς μεζέδες σας λέω σίγουρα ότι καλύπτουν κάθε γούστο και του πιο απαιτητικού.

Ταβέρνες και εστιατόρια είναι διάσπαρτα σε όλες τις γωνιές του νησιού παρότι αυτή την εποχή του χρόνου λόγω της τουριστικής απομόνωσης εξαιτίας της όχι τόσο τακτικής συγκοινωνίας του πλοίου δεν είναι άπαντες ανοιχτοί.

Στην Καμαριώτισσα πάντως που είναι το κέντρο της ζωής του νησιού τουλάχιστον για τον χειμώνα, μπορείτε να κάνετε την βόλτα σας στο ντόκο του λιμανιού χαζεύοντας τα ψαροκάικα και να επιλέξετε ανάμεσα: στο Λιμανάκι ψαροταβέρνα του κου Χαρανά, τη Συνάντηση του κου Γιαννέλου, το Μουράγιο του κου Γλήνια, όλα με φοβερές συνταγές { γαριδοσαλάτα, μπαρμπούνια, σουπιές κριθαράκι και φυσικά βάτο τηγανητό (είδος σαλαχιού), το αγαπημένο ψαρικό των Σαμοθρακιτών). Στο Μάμας θα φάτε μοδάτες γεύσεις ,μακαρονάδες,γεμιστά μπιφτέκια, τεράστιες ευφάνταστες σαλάτες, σνίτσελ, όλα νοστιμότατα. (Μην ξεχάσετε να παραγγείλετε την μακαρονάδα του Ψαρά). Η Συνάντηση έχει καλούς ουζομεζέδες και το Μουράγιο θαλασσινά. Η Γωνία με φοβερό κοτόπουλο στη σούβλα, επίσης ο Παντελής με κρεατικά και τσίπουρο παραγωγής του. Θαμώνας εδώ ο πρόεδρος του ορειβατικού συλλόγου κος Σάββας Παπαγιαννάκης, εξαιρετικός τύπος. Για τους λάτρεις των μαγειρευτών η ταβέρνα Κληματαριά του κου Κουτσοφάβα θα σας καλύψει με την ποικιλία του.

Φυσικά υπάρχει το cult κουτούκι του Μακρή.. και 2 πιτσαρίες ο Σκορπιός και το Φουρνέλο.

Υπάρχουν 3 σουβλατζίδικα ο Ροδίτης, ο Πλάτανος και το Οβελιστήριο.

Μετά από ένα καλό φαγοπότι πάει πάντα ένα καλό γλυκό ή ένας καλός καφές.

Στο Art-καφέ-ζαχαροπλαστείο ΥΔΡΙΑ πέρα τα της τέχνης θα βρείτε απίστευτα, φρεσκότατα, παραδοσιακά και όχι μόνο γλυκά φτιαγμένα από τα χεράκια της γλυκύτατης κυρίας που θα σας κάνει και τους φοβερούς Freddo espresso και την γευστικότατη μεταξένια σοκολάτα, ζεστή ή κρύα. Θα με θυμηθείτε !!!Το πρωί σερβίρουν πρωινό μαζί με ντόπιο αγελαδινό γάλα, Σαμοθρακίτικες μαρμελάδες και μέλι.

Άλλα καφέ είναι ο Ίσαλος, το Μελένιο, καθώς επίσης και 3 καφενεία.

Υπάρχουν και 2 Internet Café το Modus Vivendi και το Ακταίον με ηλεκτρονικά παιχνίδια και μπιλιάρδα για τους fun του είδους.

Για τους λάτρεις του ηλιοβασιλέματος μια απογευματινή βόλτα στο ακρωτήρι (ρωτήστε) θα σας αποζημιώσει…ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ !!!!!!!!!!!!!! τύφλα να ‘χει η Σαντορίνη…. κυριολεκτώ.

Για όσους επιθυμούν νυχτερινή διασκέδαση με δυνατά Beat πρέπει να επισκεφθείτε τον Ίσαλο και το Bloody Mary όπου το κέφι καλά κρατεί μέχρι πρωίας !!

Στο υπόλοιπο νησί σε αυτή την χρονική περίοδο θα βρείτε ανοιχτές ταβέρνες στα Θέρμα την Χώρα και στον Προφήτη Ηλία αλλά καλύτερα να πάρετε πληροφορίες επί τόπου για να τις επισκεφθείτε. Παρεμπιπτόντως στον Προφήτη Ηλία έχουν σουξέ στο κατσικάκι σούβλας. 2 ταβέρνες είναι σίγουρα ανοιχτές ο Βράχος και ο Παράδεισος με εκπληκτική θέα στο ηλιοβασίλεμα !!!!!!!!!!!!!!!!!

Για να χωνέψετε…. καλό είναι να έχετε μαζί σας ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια και να περπατήσετε μέσα στα πυκνά δάση της με την αστείρευτη βλάστηση και τους πανέμορφους καταρράκτες !!!! Υλήεσσα την λέγαν οι αρχαίοι υμών πρόγονοι, τυχαίο δεν νομίζω…

….για τους λάτρεις του καλού φαγητού και της Σαμοθράκης !!!!!

από έναν καλοφαγά…..
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+