Το μη χείρον βέλτιστον για τις δομές υγείας στην Ραφήνα

Σε απάντηση της ερώτησης (Αρ. Πρωτ. 10310/02-02-11) που κατατέθηκε από τον Ανεξάρτητο Βουλευτή Αττικής...Βασίλη Οικονόμου, αναφορικά με το Κέντρο Υποδοχής Λαθρομεταναστών αντί για Νοσοκομείο στο χώρο του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΠΝΑ) στην Ραφήνα, ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ Ανδρέας Λοβέρδος, μας απάντησε ότι «Το ΠΝΑ βρίσκεται ήδη στο στάδιο της μετατροπής του σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, σύμφωνα με την Υ3α/ΓΠ125894/03 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 214/05-02-2004). Οι νοσηλευόμενοι έχουν ήδη μεταφερθεί σε άλλες δομές ψυχικής υγείας, καθώς και μέρος του προσωπικού. Ένας αριθμός εργαζομένων θα παραμείνει για να καλύψει τις ανάγκες λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου που θα προκύψει, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία μετατροπής».

Έστω και με τεράστια καθυστέρηση προχωρούν οι διαδικασίες δημιουργίας ενός νέου Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στην περιοχή της Ραφήνας στον χώρο του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Πεντέλης, όπως το είχαμε ζητήσει ήδη από το 2006 (Αρ. Πρωτ. 10966/22-05-2006). Κατά συνέπεια μάλλον απομακρύνεται ο κίνδυνος να δημιουργηθεί στην περιοχή Κέντρο Υποδοχής Λαθρομεταναστών. Το πάγιο αίτημά μας για δημιουργία στην περιοχή ενός σύγχρονου και πλήρως εξοπλισμένου Νοσοκομείου παραμένει. Είναι βέβαια γεγονός ότι στην οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας είναι μάλλον απίθανο να βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι για την ανέγερση Νοσοκομείου, την ώρα μάλιστα που η κυβέρνηση συζητάει μόνο το κλείσιμο νοσοκομείων και όχι το άνοιγμα νοσοκομείων! Κατά συνέπεια το γεγονός ότι η κυβέρνηση δρομολογεί την εγκατάσταση στην περιοχή Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου αποτελεί «το μη χείρον βέλτιστον» από την άποψη ότι ο χώρος θα αξιοποιηθεί για δημόσιες υπηρεσίες υγείας και όχι για άλλες χρήσεις που θα καθιστούσαν αδύνατη την μελλοντική έστω δημιουργία Νοσοκομείου.

Ο Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, δηλώνει την συγκρατημένη ικανοποίηση του για την όλη εξέλιξη. Το αίτημα για την δημιουργία Νοσοκομείου για τις ανάγκες των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής παραμένει και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Ανατολικής Αττικής.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΒΑΣΙΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+