Αισιόδοξοι οι καταστηματάρχες στη Λάρνακα ενόψει της πασχαλινής αγοράς

Αισιοδοξία διακατέχει τον πρόεδρο των καταστηματαρχών Λάρνακας, Νίκο Στασή, ως προς την κίνηση στα καταστήματα της πόλης, για το διάστημα που απομένει μέχρι το Πάσχα.

Μιλώντας στον «Φ» ανέφερε πως οι καταστηματάρχες ευελπιστούν ως προς το καλύτερο «και δεν μπορούν πάντα να βλέπουν τα πάντα στο μαύρο και απαισιόδοξα».

Τις τελευταίες μέρες, πρόσθεσε, υπάρχει κίνηση στην πόλη από Ιρανούς τουρίστες, οι οποίοι, αν και όχι οι ιδανικότεροι πελάτες, εντούτοις σίγουρα συμβάλουν στην ανάκαμψη της αγοράς της πόλης. Δεν υπάρχει όμως, επισήμανε, μέχρι στιγμής κίνηση από άλλες κατηγορίες τουριστών και ειδικά από Ρώσους, που θεωρούνται καλοί πελάτες.

Οι καταστηματάρχες ήδη προσφέρουν ποιότητα σε προϊόντα σε τιμές χαμηλότερες ακόμα και από προηγούμενα χρόνια και ευελπιστούμε ότι θα ανταμειφθούν από το καταναλωτικό κοινό, είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος των Καταστηματαρχών της Λάρνακας.

Αναφορικά με τη συμπεριφορά των Κυπρίων καταναλωτών, ο κ. Στασής παρατήρησε ότι εξακολουθούν να παραμένουν συγκρατημένοι και απέδωσε το φαινόμενο, πέραν φυσικά της ανεργίας και των συνταξιούχων και των ληπτών βοηθήματος και στον ψυχολογικό τομέα. Δυστυχώς ανέφερε εξακολουθεί να παρατηρείται μια «προπαγάνδα» και μια υπερτόνιση της κρίσης, που στέλνει το πρόβλημα σε χειρότερα υψηλά επίπεδα.

Για παράδειγμα, συνέχισε, υπάρχουν επαγγελματικές κατηγορίες όπως δημόσιοι υπάλληλοι, αστυνομικοί, τραπεζικοί κ.λπ. που, ενώ το εισόδημά τους δεν επηρεάστηκε ούτε σεντ και ούτε κινδυνεύει η θέση εργασίας τους, εντούτοις είναι κουμπωμένοι, ακούοντας συνεχώς και υπερβολικές προσεγγίσεις ως προς το πρόβλημα της κρίσης.
Πρέπει, ανέφερε ακόμη ο κ. Στασής, ορισμένοι πολίτες, που έχουν ακόμη την οικονομική ευχέρεια να αρχίσουν να σκέφτονται «κυπριακά», αποφεύγοντας δαπάνες για ρούχα και παπούτσια από ταξίδια στο εξωτερικό και στηρίζοντας τα καταστήματα και τις εταιρίες του τόπου τους. Πρέπει να ξοδέψουμε εμείς, στη δική μας αγορά και οικονομία, γιατί αυτός είναι ένας καλός τρόπος να αναθερμάνουμε την ατμομηχανή της οικονομίας, είπε ακόμα ο πρόεδρος των Καταστηματαρχών της πόλης του Ζήνωνα.

Ο κ. Στασής επέκρινε ακόμη τη λειτουργία παζαριού στην περιοχή Ορόκλινης κάθε Κυριακή επισημαίνοντας ότι, πρώτα πρώτα, βρίσκεται εκεί χωρίς άδεια, μέσα σε ζώνη προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος. Λειτουργεί, συνέχισε, χωρίς ουσιαστικό έλεγχο, ακόμα και σε βασικούς κανόνες ασφαλείας και είναι άξιον απορίας εάν κάποιοι αναμένουν είτε να συμβεί εκεί ένα σοβαρό ατύχημα, ή κάτι άλλο ανάλογο, για να αποφασίσουν να παρέμβουν.

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+