Η Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών των Υπερδανεισμένων νεοσκλάβων

Η Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών των Υπερδανεισμένων νεοσκλάβων στους Τραπεζίτες -δικτάτορες και η Ανάσταση…

Η Κυβέρνηση μεταξύ μιας πολιτικής Σόλωνα… και μιας πολιτικής Γκορμπατσόφ!
Η δήθεν «οικονομική κρίση» είναι μια καλοστημένη κομπίνα για να διαλύσουν τις κρατικές κερδοφόρες επιχειρήσεις και να τις χαρίσουν στους ιδιώτες! Η λαϊκή εξέγερση έρχεται σιγοβράζοντας…
Οι Υπουργοί κινδυνεύουν. αφού πουλήσουν τα πάντα στους ληστρικούς τραπεζίτες…. Να να εκδιωχτούν αμέσως μετά από την εξουσία, διαφημίζουν μελλοντικά «πίτσες» Τουρκίας όπως έκανε ο Γκορμπατσόφ με τις Αμερικάνικες πίτσες!
 Λευτεριά στους νεοσκλάβους των ληστρικών τραπεζιτών – νεοφεουδαρχών!!
Η νέα Σεισάχθεια μπορεί να πραγματοποιηθεί…  και οι πολίτες να σωθούν από την αυτοκτονία, και η χώρα από την εξέγερση που έρχεται!
Η τελευταία λύση πριν γίνουμε Τυνησία και Αίγυπτος!!  Το αύριο έρχεται!!
Η πτώση του λεγόμενου κομουνισμού, έφερε σταδιακά την πτώση του Νέο-Φιλελευθερισμού και την κατάρρευση των τραπεζών. Η μη γρήγορη αντίδραση των σοσιαλιστικών κομμάτων έδωσε χρόνο στους καπιταλιστές να ονομάσουν την κρίση χρηματοπιστωτική  και την μετάθεση των ευθυνών σε μικρότερες αδύναμες χώρες, όπως η Ελλάδα, αφού οι ντόπιοι ήταν από πριν έτοιμοι να «σκύψουν» με την ανάλογη «μίζα»! Όμως το σύστημα μετατράπηκε αμέσως σε Φεουδαρχικό με κύριους εκπροσώπους τους τραπεζίτες. Στην αντίθετη όχθη βρίσκονται οι νέο-σκλάβοι
 δανειολήπτες, που αναμένονται να «εξεγερθούν» σύντομα! Οι πολίτες δολοφονούνται-αυτοκτονούν και εκβιάζονται από τις τράπεζες και τα Δικηγορικά γραφεία ενημέρωσης, εκβιασμού κατασχέσεων δολοφονιών υπερδανεισμένων!!
Δεν απέτυχε ο κρατικός τομέας, αλλά οι αμερικάνικες ιδιωτικές τράπεζες. Στην συνέχεια αφού βρήκαν τους ντόπιους εθνοπροδότες να βάλουν την χώρα στο Δ.Ν.Τ. το έκαναν για να πλουτίσουν ακόμα οι τραπεζίτες με δημόσιο χρήμα, εξυπηρετώντας έτσι το ιδιωτικό κεφάλαιο. Περίπου 8% είναι λένε οι «μίζα» αυτών που υπογράφουν για τα δάνεια με το Δ.Ν.Τ. Οι δανειολήπτες ασφυκτιούν και έχουν μετατραπεί σε σκλάβους των τραπεζιτών με ανεξέλεγκτες μελλοντικές εξελίξεις (τύπου Τυνησίας, Αιγύπτου).
Τα σενάρια αναδιάρθρωσης του Ελληνικού χρέους υπάρχουν για να ανυψώνουν τα σπρεντς και να δικαιολογούν τις μίζες που πέφτουν εδώ και εκεί! Αντίθετες σε κάθε ενδεχόµενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους συνεχίζουν να είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Κοµισιόν, σύµφωνα µε επίσηµες δηλώσεις κορυφαίων στελεχών. Τη στήριξή του στην προσπάθεια της Ελλάδας διατύπωσε χθες και ο υπουργός Οικονοµικών των ΗΠΑ Τίµοθι Γκάιτνερ.
Υπάρχει λύση: Στο νέο νομοσχέδιο για το Ταμείο Παρακαταθηκών να μπεί διάταξη για «συγκέντρωση οφειλών υπερδανεισμένων σε «πακέτα» δηλ. των 50.000 των 100.000 κλπ, με χαμηλό επιτόκιο και μικρή δόση μηνιαία.
1.Χρονική επιμήκυνση της αποπληρωμής όλων των δανείων, με χαμηλό επιτόκιο,
2. μείωση του συνόλου των δόσεων στο 1/3 του μηνιαίου μισθού τους  και
3. επιμήκυνση του χρόνου καταγγελίας της σύμβασης δανείων και ρυθμίσεων (η οποία περιπλέκει την πίεση στους δανειολήπτες)  από τους 3 μήνες που είναι τώρα στους 9 μήνες, είναι το πιο σημαντικό.
Η νέα Σεισάχθεια μπορεί να πραγματοποιηθεί…  και οι πολίτες να σωθούν από την αυτοκτονία!
Είναι Εθνική Ανάγκη για να αποφευχθεί το «μακελειό» που έρχεται, να ψηφιστεί νέο νομοσχέδιο «διακανονισμού οφειλών».  Στο νέο νομοσχέδιο να  μπουν πρόσθετες διατάξεις αυτόματου διακανονισμού με τις τράπεζες, όπως το σύνολο των δόσεων προς τις τράπεζες δεν θα ξεπερνά το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών του πολίτη! Έτσι μόνο θα αποφευχθεί η κοινωνική έκρηξη που έρχεται!
Οι ρυθμίσεις που προτείνουν οι τράπεζες με τον νόμο Κατσέλη απέχουν πολύ από την Νέα Σεισάχθεια και απευθύνονται σε μικρό αριθμό δανειοληπτών, που είναι παντελώς κατεστραμμένοι και  με υπέρογκο επιτόκιο!!
Νέα Σεισάχθεια 2012, Οικονομική Πράσινη Ανάπτυξη και Κοινωνική Συνοχή!!!
Σύνολο παροχών και εγγυήσεων 110 δισ. ευρώ για τις τράπεζες και αυτές δεν κάνουν τίποτα για τους πολίτες!! Να ψηφιστεί η πραγματική Νέα Σεισάχθεια και όχι η παραποιημένη, εδώ και τώρα! Λευτεριά στους νεο-σκλάβους, στους ληστρικούς τραπεζίτες, πολίτες!
Σεισάχθεια < αρχαία ελληνική σεισάχθεια : σείω (ταρακουνώ) άχθος (βάρος, χρέος)
Σε νέο νομοσχέδιο «διακανονισμού οφειλών», θα μπορούσε να περιληφθεί:
Α. Αυτόματη ενοποίηση όλων των δανείων και καρτών του πολίτη σε ένα δάνειο με αίτησή του (άσχετα αν έχει καθυστερημένες δόσεις ή είναι στον Τειρεσία, ή έχει γίνει καταγγελία, ή έχει δικαστική παραγγελία) με χαμηλό επιτόκιο, και δόση που δεν θα ξεπερνά το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών του πολίτη.
Β. Αν ένας πολίτης πληρώνει δόσεις πάνω από το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών του τότε αυτόματα μετατρέπετε σε νέο-σκλάβο των τραπεζιτών, πράγμα αντισυνταγματικό και παράνομο! Τα επιτόκια των καταναλωτικών και καρτών, να μειωθούν ως επιτόκια στεγαστικών. Καμία ρύθμιση με υψηλότερο επιτόκιο του υπάρχοντος!
Γ. Η διαβάθμιση των υπερχρεωμένων και υπερδανεισμένων σε κατηγορίες θα είναι προς όφελος του πολίτη, των τραπεζών, αλλά και θα σταθεί και εμπόδιο στη δημιουργία μιας νέας γενιάς υπερδανεισμένων μελλοντικά. Αφού δούμε συνολικά όλες τις οφειλές του πολίτη μέσω Τειρεσία, να υπάρξει διακανονισμός ούτως ώστε να μην πληρώνει μηνιαίες δύσεις στο σύνολο των οφειλών του προς όλες τις τράπεζες, οι οποίες θα καταμερίζονται αναλογικά σε όλα τα δάνεια ή τράπεζες που χρωστάει που δεν θα ξεπερνά το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών του πολίτη..
Δ. «Ρύθμιση δανείων» επιτρέπεται ανά έτος,  ανάλογα την οικονομική επιβάρυνση του πολίτη. Επιτρέπεται μη καταβολή 3  δόσεων ανά έτος, λόγω οικονομικής κρίσης (π.χ. Χριστούγεννα, Πάσχα, Αύγουστο, ως εξισορρόπηση από την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού).
Ε. Επιμήκυνση του χρόνου καταγγελίας της σύμβασης, από τους 3 μήνες στους 6 μήνες ή στο 1/3 της συνολικής οφειλής των δανείων και ρυθμίσεων  (η οποία περιπλέκει την πίεση στους δανειολήπτες).
Ζ. Θετικός, αλλά ανεπαρκής, o Νόμος 3869/2010 (ΦΕΚ 130/Α/03.08.2010) "ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων και άλλες διατάξεις", αλλά μερικές σημαντικές βελτιώσεις, τροποποιήσεις της ασάφειας και χρονοβόρας διαδικασίας μπορεί να γίνουν, προς όφελος του Πολίτη!.
ν σε περίπτωση που αποτύχει ο δικαστικός συμβιβασμός
Με την Νέα Σεισάχθεια θα επικεντρωθούμε στον «εξωδικαστικό συμβιβασμό», που θα είναι αυτόματος και θα έχει κανόνες συγκεκριμένους και όχι ως τώρα γενικούς, χρονοβόρους και αφηρημένους. Αυτό θα είναι και προς όφελος των πολιτών, αλλά και των τραπεζιτών Με αυτές τις απλές διατάξεις θα επωφεληθούν δέκα εκατομμύρια πολίτες και δεν θα καταφύγουν στη πολυδαίδαλη, μακροχρόνια και αμφίβολη  «δικαστική ρύθμιση» του νόμου «υπερχρεωμένων νοικοκυριών!
Χρέος κάθε έντιμου δημοκρατικού πολίτη είναι να χαιρετίσει και να αγκαλιάσει τις προτάσεις του νέου έντιμου, γνήσιου ΠΑΣΟΚ, που είναι η μοναδική πλέον ελπίδα των εργατών, αγροτών, φοιτητών, δασκάλων, καθηγητών, υπαλλήλων, ανέργων, υπερδανεισμένων… Ο νεοφιλελευθερισμός κατάρρευσε παρά τα πρόσκαιρα υποστυλώματα.  Καμιά λύπηση στους ληστρικούς τραπεζίτες που κατάσχουν τα σπιτάκια του κοσμάκη. Να πληρώσουν οι ίδιοι την κατάρρευση των τραπεζών τους και όχι ο λαός (το κράτος). Περίπου 8.500.000 ΄Ελληνες είναι υπερδανεισμένοι, 500.000
 σπίτια κατάσχονται ακόμα και από άτομα με ειδικές ανάγκες ακόμα και για το ευτελές χρέος των 100 ευρώ!!! Οι υπάλληλοι των ληστρικών τραπεζών είναι συνυπεύθυνοι για αυτήν την κατάσταση επειδή δεν προτείνουν βιώσιμες λύσεις και το μόνο που τους απασχολεί είναι η υποθήκευση του μέλλοντος όλων των Ελλήνων!!!
Τα κρατικά-λαϊκά χρήματα να πάνε στην στήριξη των υπερδανεισμένων και όχι των τραπεζιτών.!! Το μέλλον άδηλον εστί! Και ας μην ξεχνάμε...μετά τον Σόλωνα ήρθε ο τύραννος Πεισίστρατος! Αντισταθείτε!
Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος
http://www.koutsoukos-anastasios.gr/

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+