Μ. Γκαντζός: Η υπ. Παιδείας αγνόησε και δήμο και Λαλιώτη

Τα πάνω κάτω έφερε στα Δολιανά η απόφαση του υπουργείου Παιδείας, διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων να συγχωνεύσει το δημοτικό σχολείο της περιοχής με αυτό της Μελιγούς...
, με μεταφορά των μαθητών του πρώτου σε αυτό του δεύτερου δημοτικού σχολείου.

Σε δηλώσεις του στην aftodioikisi.gr, ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Μανώλης Γκαντζός δήλωσε πως η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου αγνόησε τόσο την παράκληση του ίδιου πριν από 10 ημέρες να μην παρθεί κάποια απόφαση για το θέμα, προτού αποφασίσει ο ίδιος ο δήμος, όσο και ανάλογη παρέμβαση του Κώστα Λαλιώτη, ο οποίος -να σημειωθεί- μαθήτευσε στο ιστορικό Δημοτικό Σχολείο Δολιανών.

Ερωτηθείς για το αν πιστεύει πως η συγχώνευση-κατάργηση του σχολείου των Δολιανών είναι απόρροια εσωκομματικών αψιμαχιών, υπογράμμισε με έμφαση: «Αν το κράτος εξακολουθεί να λειτουργεί με παλαιοκομματικά κριτήρια, τότε σίγουρα θα οδηγηθούμε στον όλεθρο».

Όπως ανέφερε ο κ. Γκαντζός στην aftodioikisi.gr, ο δήμος στον τομέα της παιδείας πάσχει, καθώς υπάρχουν παρανομίες και αδικίες, όπως αυτή των Δολιανών, και για αυτό ζήτησε, και αυτός και η εκτελεστική επιτροπή του δήμου, από την Άννα Διαμαντοπούλου να αναστείλει τις όποιες αποφάσεις της, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που αναλαμβάνει για χωροθέτηση των σχολικών μονάδων στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας.

Μάλιστα, όπως σημείωσε, αναφερόμενος στις παρανομίες, «έχουν εκδοθεί μεταγραφές μαθητών για να ευνοηθούν ορισμένες σχολικές μονάδες στο δήμο, και αυτό με ευθύνη των προηγούμενων δημοτικών Αρχών», με αποτέλεσμα κάποιες άλλες να οδηγηθούν στην απαξίωση και την ουσιαστική υποβάθμιση του επιπέδου της εκπαίδευσης που παρέχουν στους μαθητές τους.

Τάχθηκε, δε, υπέρ ενός πολυδύναμου σχολείου στην έδρα του δήμου, γεγονός που -όπως είπε- θα βοηθούσε στην αύξουσα πορεία της ποιότητας της εκπαίδευσης και στον καλύτερο εξορθολογισμό των εξόδων του σχολείου.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τις θέσεις της εκτελεστικής επιτροπής του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας για τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων στην πόλη.

http://www.aftodioikisi.gr/sunenteuxeis-arfra/10612

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+