Μαζική δηλητηρίαση σκύλων και γάτων στα Χανιά

Μαζική δηλητηρίαση 60 περίπου σκύλων και γάτων στα Χανιά, από τις αρχές Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα...
σε διάφορες περιοχές του δήμου Χανίων, καταγγέλλει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων: «Η προστασία των ζώων».
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι δηλητηριάσεις έγιναν στις περιοχές: Γαλατάς, Χωραφάκια, Μεγάλα Χωράφια, Μακρύς Τοίχος, Πόλη Χανίων. Τα 27 από αυτά δηλητηριάστηκαν σε περιοχή του Γαλατά. Ο σύλλογος καλεί τους πολίτες να κατακλύσουν με επιστολές διαμαρτυρίας τις αστυνομικές και δημοτικές αρχές.
Στο μεταξύ, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων (110 σωματεία), η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (23 σωματεία και στην πλειοψηφία τους τα κρητικά) και ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η προστασία των ζώων», σε κοινή ανακοίνωσή τους εκφράζουν «την έντονη αγανάκτησή και οργή τους για το συνεχιζόμενο έγκλημα δηλητηρίασης ζώων στα Χανιά» και αναφέρουν ότι συγκεντρώνουν στοιχεία και βρίσκονται στα ίχνη των δραστών, ενώ έχουν ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές.
Επίσης, καλούν την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων και τους Δήμους του νομού να πάρουν εδώ και τώρα μέτρα για να σταματήσουν επιτέλους οι δολοφονίες αδέσποτων ζώων, ενώ τονίζουν ότι θα ενημερώσουν «τις αρμόδιες αρχές της Ε.Ε. αλλά και τους μεγάλους Φιλοζωικούς Οργανισμούς του εξωτερικού ώστε οι αλλοδαποί τουρίστες στην Κρήτη να γνωρίζουν την αποτρόπαιη συμπεριφορά των Ελλήνων απέναντι στα ζώα»
Και ότι ¨κατά την τουριστική περίοδο τα κρητικά φιλοζωικά σωματεία θα μοιράσουν έντυπο υλικό στους τουρίστες ΙΔΙΩΣ ΣΤΙΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ και θα τους καλούν να μην επισκέπτονται τις περιοχές αυτές και να ΜΗΝ τις ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ¨

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+