Για απάτη σε βάρος του Δημοσίου διώκεται φαρμακοποιός στο Ρέθυμνο

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, που αφορά το αδίκημα της απάτης εις βάρος του Δημοσίου, άσκησε ο εισαγγελέας Ρεθύμνου εναντίον...
φαρμακοποιού, στο φαρμακείο του οποίου ελεγκτές του ΟΓΑ είχαν διενεργήσει τον Οκτώβριο του 2009 ελέγχους από τους οποίους διαπιστώθηκε σωρεία παραβάσεων με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη οικονομική ζημία στον Ασφαλιστικό Φορέα.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Ρεθεμνιώτικα Νέα", το πόρισμα των ελεγκτών του ΟΓΑ είχε αποσταλεί τον περασμένο Ιούνιο στον εισαγγελέα, ο οποίος είχε διατάξει προανάκριση από το περιεχόμενο της οποίας διαπίστωσε το εύρος των αδικημάτων και πριν λίγες μέρες άσκησε την ποινική δίωξη, ενώ παράλληλα παρήγγειλε κύρια ανάκριση για την υπόθεση. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο φαρμακοποιός δεν έχει κληθεί ακόμα να απολογηθεί.
Ταυτόχρονα, υπάρχει εξέλιξη και στο σκέλος της υπόθεσης που αφορά τις διοικητικές κυρώσεις και είναι ανεξάρτητο από το ποινικό σκέλος. Ο ΟΓΑ, επέβαλλε χρηματικό πρόστιμο στο φαρμακοποιό, ποσού ύψους 250.000 ευρώ βάσει των παραβάσεων που διαπίστωσαν οι ελεγκτές του Οργανισμού για το χρονικό διάστημα που είχαν την δυνατότητα να ελέγξουν τις «φαρμακευτικές πράξεις».
Σύμφωνα με την εφημερίδα, στο πόρισμα που έχουν συντάξει οι ελεγκτές και παρέδωσαν στην διοίκηση του Οργανισμού τον Ιούνιο του 2010, αναφέρονται αναλυτικά οι περιπτώσεις παραβίασης του κώδικα φαρμακευτικής δεοντολογίας. Χρειάστηκε πάνω από ένας χρόνος να επιβληθεί το διοικητικό πρόστιμο των 250.000 ευρώ, ωστόσο προκειμένου να εισπραχθεί (και αν) το ποσόν θα περάσει αρκετός χρόνος ακόμα, καθώς ο φαρμακοποιός έχει δικαίωμα να κάνει προσφυγή.
Να σημειωθεί, ότι η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται όταν βρέθηκε στο φαρμακείο σφραγίδα μιας γιατρού Κέντρου Υγείας. Η ίδια κλήθηκε από τους ελεγκτές να δώσει εξηγήσεις για το γεγονός και έμεινε έκπληκτη αφού είχε πλήρη άγνοια. Η σφραγίδα, όπως αποκαλύφθηκε, ήταν πλαστή και ο περαιτέρω έλεγχος έδειξε ότι ο φαρμακοποιός συνταγογραφούσε, υπέγραφε και σφράγιζε συνταγές φαρμάκων χιλιάδων ευρώ στο όνομα ανυποψίαστων πολιτών, κυρίως ηλικιωμένων, κάποιων δε τα βιβλιάρια υγείας βρέθηκαν επίσης μέσα στο φαρμακείο, με σκοπό, όπως αναφέρεται στο πόρισμα, την κερδοσκοπία από πλευράς του φαρμακοποιού.

Ρεθεμνιώτικα Νέα

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+